Nyheter

Fair Play vann derbyt i Helsingborg

Fair Plays damlag segrade i Skånederbyt i Elitserien mot Helsingborg på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 5-1 och laget har nu två raka segrar i Elitserien.

Båda dubblarna vanns av bortalaget efter jämna matcher. Cornelia Lister/Anna Morgina vann en svängig förstadubbel mot Julia Rosenqvist/Maria Jespersen med 10-8 i avgörande matchtiebreak efter underläge 8-4. Även andradubbeln var jämn, men det var Fair Plays Sydney Berlin/Chayenne Ewijk som drog det längsta strået. 7-6 (8-6), 7-5 skrevs setsiffrorna till mot Maja Radenkovic/Agnes Gustafsson.
I singelspelet utökade sedan Cornelia Lister ledningen till 3-0 i matcher, när hon betvingade HTK:s Louise Brunskog med 6-2, 6-0 på andra singeln på ett övertygande sätt. Anna Morgina säkrade bortalagets lagseger när hon vann den jämna förstasingeln mot Julia Rosengvist i ett avgörande matchtiebreak som slutade 10-4 till Fair Play. Sydney Berlin vann sedan fjärdesingeln mot Maja Radenkovic med 6-2,7-5 på ett stabilt sätt. Tyvärr tvingades Chayenne Ewijk ge upp i sin tredjesingel mot hemmalagets Maria Jespersen pga skada.

– Skön seger idag på bortaplan i Skånederbyt och det var skönt att vi fick med oss de två jämna dubbelmatcherna. Härligt att våra spelares attityd var på topp när dubbelspelet inte riktigt stämde fullt ut. I singlarna kändes det dock riktigt bra och nu tar vi nya tag inför tisdagens hemmamatch i den tredje omgången av Elitserien mot GLTK. Nu får vi också hoppas att Chayenne Ewijks skada inte är så allvarlig så att hon kan bli spelklar till på tisdag, säger lagledaren och tränaren Fredrik Lundh, som coachade laget tillsammans med Mervana Jugic-Salkic i ett pressmeddelande.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close