Nyheter

Skabersjö klara med tränarstaben

Skabersjö IF har gjort klart med den sista pusselbiten i den uppsättning som utgör 2018 års ledarstab. Tjänsten har tilldelats Robin ”Ruben” Eriksson, som kommande säsong kommer att agera spelande assisterande tränare och han tillträder omgående.

– I Robin Eriksson ser vi naturliga ledaregenskaper och goda fotbollskunskaper som vi känner att vi vill använda oss utav. Vi tror att Robins engagemang och driv kommer att komma såväl truppen som föreningen till gagn. Konceptet med en spelande tränare ställer dock stora krav på både truppen och inte minst Robin själv om upplägget ska fungera väl. Det är min fasta övertygelse att både spelarna och ledarna är redo för att ta sig an den aktuella uppgiften och därför är jag väldigt glad över att vi nu har kommit överens med Robin Eriksson, säger ordförande Mattias Andersson.

Robin Eriksson:
– Jag har under en tid funderat över att byta inriktning inom fotbollen och då gå från att själv spela till att bli tränare och min initiala tanke var då att helt sluta spela fotboll. Det hann dock bara gå två veckor in på uppehållet tills dess att jag började känna ett sug efter att komma tillbaka ut på planen igen. Då gick det upp för mig att det inte längre var ett alternativ för mig att sluta spela, det är fortfarande alldeles för kul. När den här möjligheten i Skabersjö dök upp för mig så kändes det helt perfekt och jag tror verkligen stenhårt på upplägget.
– Det kan bli riktigt bra med Hampus Hannula som huvudtränare ute vid sidlinjen och med mig som spelande assisterande ute på planen där jag kan förtydliga vår spelidé ytterligare. Jag ser bara möjligheter med det laget vi förfogar över, då vi har många duktiga fotbollsspelare. Det kommer bli en väldigt intressant och förhoppningsvis mycket rolig säsong. Jag hoppas att intresset för klubben och laget fortsätter, för ert stöd betyder verkligen mycket för oss, säger Robin Eriksson.

Läs även:

Ny tränare i Skabersjö

Relaterade artiklar

Back to top button
Close