FotbollNyheter

Damlag igen i Kvarnby IK

Den stora ungdomsklubben Kvarnby IK har inte haft ett damlag sedan 2012. Men nu är det dags igen. Styrelsen har tagit beslutet att klubbens F16-lag till kommande år går upp och spelar seniorfotboll med start i division 4.

– Vi har länge haft som målsättning att ha ett damlag i Kvarnby IK igen, men har skyndat långsamt för att detta ska bli och kännas rätt. När nu Andreas Niss och Stella Rashid tillsammans med sina tjejer tagit beslutet att man vill och är redo för att spela seniorfotboll känns detta absolut helt rätt, säger Ann Åhman (bilden), ordförande, Kvarnby IK i ett pressmeddelande.

– Jag tyckte det var för tidigt att spela seniorfotboll redan 2018 och vi lade upp en plan för att ha ett damlag 2019 istället. Men allt eftersom säsongen har gått har jag personligen vänt i frågan. Och nu ser jag verkligen fram emot att ta klivet in på seniornivå med detta lag, säger huvudtränare Andreas Niss som nu blir Kvarnby IK:s första damtränare på fem år och kommer leda ett lag med en stomme spelare som spelat i klubben i nästan tio år.

Stella Rashid blir assisterande tränare.

Enligt Skånes Fotbollförbunds förslag till serieidelning, som ska fastställas på representanskapsmötet den 15 november, placeras Kvarnby IK i division 4 södra. De övriga lagen är Gärsnäs AIS, Holma-Kroksbäcks IF, Lilla Torg FF (också nystartat), Lindeborgs FF, Malmö City FC, Rydsgårds AIF, Sankt Olofs IF, Skabersjö DFF, Svenstorps IF och Vellinge IF.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close