skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Nathalie Björn till FC Rosengård

FC Rosengård har gjort klart med Eskilstuna Uniteds landslagsspelare Nathalie Björn.

Kontraktet med den 20-åriga ytterbacken är skrivet på två år och hon kommer att spela med nummer 2 på ryggen.

– Nathalie är en spelare som vi har haft koll på väldigt länge, säger FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

– Hon är en modern ytterback med bra teknik och blick för spelet. Jag tror att hon inom en snar framtid kommer ha en fast plats i landslaget. Vi är väldigt glada att Nathalie valt att komma till FC Rosengård och att ytterligare en pusselbit är på plats inför kommande säsong.

Nathalie Björn inledde karriären i den lilla Uppsalaklubben Vaksala SK, spelade sedan i IK Sirius i Elitettan och har de senaste säsongerna spelat i Allsvenskan, först för AIK och sedn i Eskilstuna United. Hon var lagkapten när Sverige vann guld i U19-EM 2015 och har spelat två A-landskamper.

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Rosengård.  Det är en proffsig klubb med höga ambitioner och jag känner att det här är rätt steg för mig i min fortsatta utveckling. Jag ser framemot att flytta ner till Malmö och starta säsongen 2018, säger Nathalie Björn i pressmeddelandet.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close