Nyheter

Sven och Reine till Olympia

Sedan tidigare står det klart att Jonas Eidevall och Daniel Andersson lämnar Helsingborgs IF.
Samtidigt återvänder Sven Andersson och Reine Almqvist till klubben.

Inför säsongen 2018 görs förändringar i A-lagets ledarstab. Som tidigare kommunicerat lämnar Jonas Eidevall HIF för FC Rosengård, likaså kommer Daniel Andersson vars kontrakt går ut vid årsskiftet att lämna klubben.
– Daniel har under sina tre år i HIF:s ledarstab varit med om en för föreningen utmanande tid men bidragit med sin gedigna fotbollskompetens samt adderat värde utanför planen med sin starka personlighet. Daniel kommer för alltid att vara inskriven i HIF:s historieböcker både som spelare och nu även som ledare. Vi önskar honom all framgång även utanför Helsingborgs IF, säger klubbdirektör Mats-Ola Schulze till HIF.se

Sven Andersson, som spelat i HIF:s A-lag och varit ledare i såväl HIF som HIF Akademi, återvänder till klubben som målvaktstränare efter en säsong i IFK Göteborg.
– Jag är glad över mitt år i IFK Göteborg men också över att få vara tillbaka i Helsingborgs IF. Jag ser fram emot att arbeta här och nå det mål vi satt upp: att ta tillbaka HIF till Allsvenskan, sägen Sven som kommer att arbeta med Pär Hansson och Kalle Joelsson, två målvakter han tränat tidigare i HIF respektive HIF Akademi.

Förutom Sven Andersson återvänder också Reine Almqvist till HIF. Han kommer främst att arbeta med feedback och scouting.
– När jag fick frågan var det klart att jag ville ställa upp för laget i mitt hjärta. Jag ser fram emot utmaningarna och hoppas att vi tillsammans kan ta HIF tillbaka till Allsvenskan, säger Reine Almqvist.
– Reine kommer utifrån valt spelsätt att arbeta med övriga tränare nära spelartruppen. Han kommer även att med övriga tränare planera innehåll i den dagliga verksamheten. Reine har de senaste åren jobbat nära svenska A- och U21-landslaget mestadels i rollen som scout. Han har på nära håll kunnat följa trender och influenser i toppfotbollens utveckling. Ännu en framgångsrik, erfaren och vass fotbollsprofil med lång historia i klubben kommer tillbaka, säger Per-Ola Ljung om Reine Almqvists återkomst.

Klubbdirektör Mats-Ola Schulze säger följande om den nya tränarkonstellationen.
– Vi har under den senaste tiden lagt stort fokus på den framtida ledarsammansättningen och jag är mycket glad över att vi kan mönstra denna kvartett runt vårt A-lag. Erfarenhet, kompetens och rätt attityd till uppgiften ska säkerställa att vi inom fotbollen bygger en högpresterande daglig arbetsmiljö samt återskapar vinnarkulturen inom vår klubb, säger han.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close