skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollHandbollsbloggenNyheter

H65 – det nya Sävehof?

Nej.
Naturligtvis menar jag inte det där med rubriken. Inte i full skala åtminstone. Som föreningar går det knappt att jämföra dem båda.

Däremot! De regerande mästarinnorna skenar fram i SHE och har nu nio raka segrar. Överkörningen i första halvlek (17-9) var en ren maktdemonstration mot seriens näst bästa lag 8ett förvisso skadedrabbat Kristianstads HK). Vi har inte sett en sådan dominans sedan, ja ni vet vad.
Efteråt kom Glenn Göransson, Kristianstads svar på Jeremy Piven, förbi och slog ut med händerna. ”Vem ska kunna stoppa Höör?”.
Vi stod tysta i någon sekund och kom fram till att det inte finns någon. Inte i SHE. Inte nu i november åtminstone. Hur det ser ut i slutet av april och speciellt den 10 maj då guldmedaljerna delas ut är en HELT annan sak. Även om jag har svårt att tro att det här laget skulle tappa i slagstyrka, även om/när de skulle få en och annan skada under vintern.

H65 måste i nuläget gälla som klara favoriter att försvara sitt guld.
Och även om man fräser fram som en herrelös slåttermaskin i nedförsbacke just nu, i sann Sävehof anno 2014-anda, så ska det till något väldigt speciellt för att stoppa dem.
Och tar klubben ett andra SM-guld så börjar det bli en vana.
H65 och Sävehof möts förresten i Partille den 21/12.

Kristianstads nya ryska Yulia Golvveva gjorde sex mål i sin första match för KHK och nog märktes det att hon kommer att bli en stor tillgång så småningom.
Jag skulle för övrigt inte bli det minsta förvånad om vi få se de här två lagen i en eventuell semifinalserie.

Sten Ravhed, KHK:s starke man, kom fram och log bredare än vad som var rimligt direkt efter förlusten och refererade till Yulia. ”Hon är bra – och det är mer på gång…”
Fönstret stänger i mitten av februari. Ravhed har alltså gott om tid på sig att jämna ut oddsen – och verkar göra det också.

På lördag spelar H65 Höör en avgörande EHF-cupsmatch i tyska Metzingen. Med 24-24 från hemmamatchen är tyskorna såklart favoriter. Stora favoriter.
Och för H65 skulle en förlust vara jobbig på många sätt.

Dels för att de missar gruppspelet med flera matcher mot riktigt bra lag ute i Europa. Alltså riktigt bra lag!
Skulle de åka ut nu blir det dessutom svårt, alltså ännu svårare, att få en direktplats till Champions League nästa år (om de nu vinner SM-guld igen).
Slår H65 å andra sidan ut Metzingen, ja då får EHF svårare att motivera varför Sverige inte ska ha ett lag i CL:s gruppspel.

***

På tal om Kristianstad.
Stig Tore Moen är alltså polisanmäld för våld mot tjänsteman efter en runda på puben. Det vill vi veta mer om.
Räkna med mer än 20 spänn i lagkassan OM han fälls.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2