skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

H65:s kross i derbyt – nio raka segrar

Fullsatt hall och publikrekord.
Skånederby och toppmöte.
Då krossade H65 Höör Kristianstads HK med hela 32-24.

Redan på morgonen var Sporthallen i Höör slutsåld. Ströplatser på ståplats blev räddningen för de som inte säkrat sin biljett på förhand.
Det var fest på läktaren – och det blev ett vilt party även på planen.
Med knappt tio minuter spelade pricksköt Evelina Källhage in 6-1 till hemmalaget. Det blev en smäll som Kristianstad inte kunde resa sig från. Till omklädningsrummet i halvtid hade H65 med sig 17-9-ledning.
Tränare Ola Månsson:
– Vi hade sagt att vi skulle springa på allt och vara stenhårda i försvaret. Ganska enkla instruktioner alltså. Sedan går vi ett eller två mål plus var femte minut. Det enda vi hade besvär med var Carlströms niometerskytte och nya ryskan Yulia Golvveva (sex mål).

I andra halvlek kontrollerade H65 Höör händelserna, halvleken slutade oavgjort sedan hemmalaget gick runt på en del spelare.
– Vi har ju Europacup-match på lördag, så nu var det ingen som spelade 40 minuter mer än Evelina Källström. Det gick inte att plocka henne av banan…
Evelina Källhhage, ny inför säsongen från Önnered, fick sitt stora genombrott i H65 denna kväll.
Varför är Evelina en spännande spelare?
– Hon är en typisk kantsplare som är bra på att kontra – och när hon får upp procenten i sina avslut kan hon bli riktigt bra. Samtidigt har hon två missar i försvarsspelet – så där finns det en del att jobba med.
Sista feelingen inför lördagen (Metzingen borta efter 24-24 på hemmaplan i match ett)?
– Vi ska göra ett riktigt djävla gött försök. Den matchen betyder mycket mer för oss än den mot Kristianstad. Går vi vidare väntar gruppspel, annars blir vi utslagna och får ”bara” SHE att fokusera på.

Evelina Källhage stannade på sju mål och fick 5,1 i MEP – en tumnagel vassare än kantvesslan på andra sidan, Marie Wall, som noterades för sex mål och 5,07 i MEP.
– Detta måste ha varit en av mina bästa matcher i karriären, säger Evelina.
Hur var det att spela inför fullsatt läktare i ett laddat toppderby?
– Jättecoolt. Det gör stor skillnad när det är fullsatt och alla i publiken är med oss. Man får mer energi och det blir extra roligt att spela handboll.
Hur passar H65 dig?
– Perfekt. Jag är en kontringsspelare och H65 är en klubb som vill göra många mål på det sättet.
Var det därför du valde H65 som nästa steg i din karriär?
– Mycket därför. Klubbens spelsätt passar mig. Det – och att det är en toppklubb samt att Ola Månsson är tränaren.
Har det varit ett stort steg att ta, från bottenlag till mästarlag?
– Störst skillnad är det faktiskt på träningarna, man utvecklas mer som spelare när det är så hög nivå i det sammanhanget.
Vad minns du bäst från den här matchen?
– Att vi sprang sönder dem direkt. Det var vårat försvar som lade grunden till alla kontringar.
Nu har ni nio raka?
– Yes! Det är jätteskönt att ha det i ryggen inför den roligaste matchen på hela hösten. Spelar vi lika bra som idag blir det en trevlig lördagskväll i Tyskland, säger Evelina Källhage.

Källhage.
Källhage.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2