IK PanternIshockeyNyheter

Övertidsseger för Pantern

När det bara återstod 39 sekunder av tilläggstiden prickade Tobias Ekberg in segermålet 4-3 för IK Pantern mot BIK Karlskoga.

Därmed kunde tränaren Håkan Åhlund summera matchen som halvbra.

Pantern ledde nämligen med 3-0 efter att totalt ha dominerat den första perioden. Sedan lyckades Karlskoga komma ikapp till 3-3.

– Vi var överlägsna i början och det kunde varit 4-0 och 5-0 efter den första perioden. Sedan fick de in två Powerplay-mål och vi blev lite ängsliga. Jag tjatar alltid om att man i den här serien måste vara på tå i varje match och varje skede av matcherna, annars vinner man inte. Till slut blev det i alla fall en krigarseger för oss, summerade Panterntränaren Håkan Åhlund.

De två poängen var dessutom viktiga efter förlusten i Västervik.

– Då fanns det inget som var bra. Givetvis var det viktigt att snabbt komma igen efter en sådan insats, påpekade Håkan Åhlund.

Olle Liss gav Pantern ledningen med 1-0 och Robin Dahse (bilden) ökade på till både 2-0 och 3-0.

BIK Karlskoga gjorde en kanonsäsong förra året, men har nu hamnat som tabelljumbo. Mot Pantern visade laget moral att komma igen.

– Men de är inte lika vassa som förra året. Inte så konstigt när de tappat så många duktiga spelare, konstaterade Håkan Åhlund.

Efter 18 spelade omgångar ligger Pantern trea i tabellen. I nästa omgång – redan på fredag – möter Pantern Leksand på bortais.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close