skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF NÄRA ALLSVENSKAN

Åtta gånger har TFF deltagit i kval. Samtliga åtta gånger har TFF gått segrande ur kval.
Nu har återigen trelleborgarna kopplat ett rejält grepp om ett kval och har nu ett drömläge inför returmötet i det allsvenska kvalet. Mycket tack vare TFF:s lille mittfältsgigant, Zoran Jovanovic, som låg bakom det mesta i offensiv väg.

På ett, minst sagt, kylslaget Vångavallen var det så äntligen dags för det allsvenska kvalet att dra igång. Superettans sluttrea, Trelleborgs FF, tog emot Jönköpings Södra som slutade på 14:e plats i Allsvenskan och TFF skulle få en drömstart på kvalet inför 4731 åskådare.

TFF inledde starkast och satte ett rejält tryck på Jönköpingslaget.

Redan i den nionde minuten var TFF nära att få en drömstart på kvalet. Efter fint samspel mellan Salif Camara Jönsson och Zoran Jovanovic kom den sistnämnde in i utkanten av straffområdet och avlossade ett skott. Ett skott som Anton Cajtoft i J-Södra målet, med nöd och näppe, kunde styra i stolpen och ut.

Men Trelleborg skulle, efter en fin inledning på matchen, få utdelning.

I den 20:e minuten slog Albin Nilsson tillbaka bollen in mot Jönköpings straffområdet efter en undanrensad hörna, bollen skarvades vidare av Alexander Blomqvist och fram till Zoran Jovanovic som pricksköt in bollen med vänsterfoten, ur en svår vinkel, nere i Anton Cajtofts vänstra hörn.

1-0 till TFF genom lagets kanske hetaste spelare under hösten och det var helt rättvist sett till matchbilden.

Efter ledningsmålet mattades den intensiva TFF-pressen av något, men strax innan paus skulle TFF få ytterligare fördel i matchen. I den 45:e minuten ådrog Jönköpings Södras ena mittback, André Calisir, sig sin andra varning efter att ha hakat upp Zoran Jovanovic som var på väg att rinna igenom och få fri väg mot målet efter, återigen, fint samspel med Salif Camara Jönsson. Domaren tvekade aldrig och visade ut mittbacken och TFF skulle gå in i andra halvlek med 1-0-ledning och en man mer på plan.

Detta skulle TFF också utnyttja i andra halvlek.

I matchens 65:e minut skulle TFF utöka sin ledning. TFF:s anfallare, Dino Islamovic fick tag i bollen strax utanför Jönköpings straffområde och med fin precision fann hann sin anfallskollega Salif Camara Jönsson på bortre stolpen som kunde stöta in bollen i mål, mellan benen på Jönköpingsmålvakten Cajtoft och 2-0 till TFF var ett faktum.

Jönköpings Södra stack upp en gång efter 2-0.målet och hade ett farligt skott på mål av anfallaren Tommy Thelin, men Marko Johansson i TFF-målet stod för en briljant räddning och 2-0 stod sig matchen ut.

Nu återstår endast en stark insats för pågarna från Sveriges gummimetropol, som 2014 var nära på att åka ur division 1, för att nå Allsvenskan 2018.

På söndag klockan 15:00 spelas returmötet i det allsvenska kvalet, då i Jönköping.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close