skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Fair Play räddade poäng efter rysare

Fair Plays andra omgång i herrarnas Elitserie mot SALK blev en riktig rysare på Fair Play Stadion. Lagmatchen slutade 3-3 och bakom de siffrorna fanns det mycket dramatik och då framförallt i slutskedet av matchen.

I dubbelspelet blev det delad pott. I förstadubbeln vann hemmaparet Daniel Masur/Isak Arvidsson mot Milos Sekulic/Patrik Brydolf med 6-2,6-3. Det var en säker vinst och elitseriedebutanten Daniel Masur gladde sig tillsammans med Isak Arvidsson till denna premiärseger. På andradubbeln vann SALK-paret Marcus Månsson/Karl Friberg lite överraskande med 6-4,6-4 mot Pablo Figueroa/Filip Bergevi tack vare bl a bra servar och högt tempo.

I singelspelet vann bortalagets Karl Friberg komfortabelt andrasingeln mot Dragos Madaras med 6-2,6-1. På tredjesingeln vann Fair Plays Isak Arvidsson med 6-4,6-2 mot Marcus Månsson och kvitterade i lagmatchen till 2-2.
SALKs Milos Sekulic ledde fjärdesingeln med 6-2,3-1 mot Pablo Figueroa och såg ut att gå mot en säker seger. Men Figueroa vill annorlunda och vann fem raka games och därmed det andra setet med 6-3. I det avgörande matchtiebreaket hade Sekulic övertaget och ledde med 9-5, men Figueroa kom tillbaka och kvitterade. Men till blev SALK-spelaren för svår och vann med 11-9 i denna dramatiska match som bjöd på många sevärda bollar och en härlig kamp.

Förstasingeln bjöd på oerhört sevärd tennis och det var en ren fröjd att följa denna tennisthriller. Bortalagets Patrik Brydolf spelade helt felfritt i första set och krossade Daniel Masur med 6-1. I andra set höll båda spelarna sin serve och i tiebreaket lyckades Masur vända ett underläge med 4-5 till seger med 7-5 och det var verkligen mycket bra tennis från båda spelarna. I det avgörande matchtiebreaket inledde Brydolf strålande och ledde med 8-1 och vid 9-7 hade han två matchbollar. MenMasur spelade otroligt bra och lyckades vända och vann fyra raka bollar och därmed matchen efter 11-9 i tiebreaket. Därmed slutade lagmatchen 3-3 och båda lagen är fortfarande obesegrade efter två omgångar i Elitserien.

– Det vare riktigt tufft och det känns skönt att vi lyckade rädda en poäng idag. Nu tar vi nya tag, laddar batterierna och förbereder oss inför söndagens tuffa hemmamatch mot GLTK, säger lagledaren och tränaren Robin Borg i ett pressmeddelande.

Fair Play TK-SALK 3-3
S1:Daniel Masur – Patrik Brydolf 1-6,7-6(7-5),1-0(11-9)
S2:Dragos Madaras-Karl Friberg 2-6,1-6
S3:Isak Arvidsson-Marcus Månsson 6-4,6-2
S4:Pablo Figueroa-Milos Sekulic 2-6,6-3,0-1(9-11)
D1:Daniel Masur/Isak Arvidsson-Patrik Brydolf/Milos Sekulic 6-2,6-3
D2:Filip Bergevi/Pablo Figueroa-Karl Friberg/Marcus Månsson 4-6,4-6

Hela omgången:

Solna TK-GLTK 6-0
Tabergsdalens TK-Upsala TK 1-5
Fair Play TK-SALK 3-3
Lidköpings TK-Elfsborg Tennis 4-2

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close