HandbollIFK KristianstadNyheterYstads IF

Emil Hansson lämnar YIF – klar för IFK Kristainstad

Under fredagen gick både IFK Kristianstad och Ystads IF ut med nyheten att Emil Hansson byter den vita matchtröjan till en orange nästa säsong.
Den 20-årige niometersspelaren har skrivit på ett kontrakt som börjar gälla i juli 2018 och sträcker sig fram till juni 2020.

I ett pressmeddelande skriver IFK:
Emil är en attitydspelare som alltid ger 100%. En vinnarskalle med sina största styrkor i det defensiva spelet men han har även goda kvalitéer framåt. Vid sidan av planen beskrivs Emil som omtänksam mot sin omgivning och en glädjespridare. I sommar går flytten till Kristianstad något som uppskattas av sambon Emilia Andersson som är från Åhus.
-Jag känner att jag vill ta nästa steg i min karriär. IFK Kristianstad är den ledande klubben i Sverige och de senaste säsongerna har flera spelare utvecklats enormt i föreningen vilket jag också har för avsikt att göra. Sedan ser jag även väldigt mycket fram emot att få spela inför 5000 åskådare, säger Emil.

-Emil är stor och rejäl spelare som är användbar på många positioner, inte minst defensivt. Vi tror mycket på honom och på att han kan ta ytterligare kliv i sin nya omgivning.
Att han har varit under Olas lupp en längre tid spelar såklart in. Därför är det extra kul att vi lyckades ro detta i hamn, säger Jesper Larsson sportchef i IFK Kristianstad.
-Hans styrkor är att han kan spela på många positioner i försvarsspelet men han är framförallt tänkt som 3:a i mittförsvaret. I det offensiva spelet går han mest som M9 men även V9 funkar. En modern spelare med bra storlek som vi kommer att ha mycket nytta av kommande år, avslutar Jesper.

För YIF är det naturligtvis ett tungt tapp av flera anledningar.
– Det är ytterst tråkigt besked för oss då Emil är en egen produkt som under många år varit en
viktig spelare i både ungdomslag och på senare tid även i Herrlaget. Vi önskar Emil lycka till
med sin nya klubb efter avslutad säsong i YIF, säger Marcus Lindgren, sportsligt ansvarig i Ystads IF.

Emil Hansson
Ålder: 20 år
Längd: 198 cm
Vikt 98 kg
Moderklubb: Ystads IF
Position: M9/V9
Ungdomslandskamper: 45

Relaterade artiklar

Back to top button
Close