Nyheter

Fair Play TK har stora utbyggnadsplaner – både inne och ute

Sveriges största tennisklubb Fair Play TK vill växa ännu mer. Därför har Malmöklubben pockat fram stora utbyggnadsplaner, både inne och ute.

Inomhus handlar det om att tillföra nya verksamhetsytor på 4 500 kvadratmeter och klä in Fair Play Stadion med bostäder.

Utomhus vill Fair Play TK få Malmö stad och fritidsförvaltningen att uppgradera Limhamns IP så att klubben kan få tillgång till sex nya tennisbanor.

– Inomhusprojektet är än så länge väldigt preliminärt. Men vi jobbar aktivt med frågan och på att sy ihop något bra tillsammans med fastighetsutvecklare, byggbolag och kommunen, säger Fair Play TK:s klubbchef Janne Immonen (bilden).

Ritningarna som berättar vad klubben vill ha finns redan och Janne Immonen berättar att projektet består av tre sammanhängande delar.

– Nummer ett är att bygga ett garage till x antal bilar beroede på parkeringsnormen. Det vill vi kombinera med ett vattenmagasin som ska ta hand om regnvattnet och säkra att det som hände när vi drabbades av den stora översvämningen inte händer igen.

– Nummer två är ytor på 4 500 kvadratmeter för rent föreningsdrivna aktiviteter. Där ska finnas sex nya padelbanor, en squashbana, ytor för bordtennis, golf och E-sport, en restaurang samt lokaler för konferenser, kontor och möten.

– Nummer tre är boytor på cirka 6 000 kvdratmeter. Om det ska vara hyres- eller bostadsrättslägenheter har vi inga synpunkter på. Vi bygger i alla fall in hallen med lägenheter och nya ytor på två sidor och bidrar till en snyggare stadsbild, säger Janne Immonen.

171109 Jan Janne Immonen under en trŠning med Fair Play Tennisklubb Malmš den 9 november 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91892

Går allt enligt planerna lär det ta fem-sex år innan allt är färdigt. Banorna på Limhamns idrottsplats ligger betydligt närmare i tiden.

Malmö kommer att bli värd-stad för SM-veckan 2019 och det tycker Fair Play TK är ett perfekt tillfälle att inviga banorna. Att behovet är akut råder det dessutom ingen tvekan om

– Nyligen passerade vi för första gången 3 000 medlemmar och redan tidigare var vi störst. I relation till de siffrorna har vi i särklass sämst förutsättningar av samtliga tennisklubbar i Sverige när det gäller utomhusbanor. Vi skulle kunna halvera medlemsantalet och fortfarande ha överlägset sämst förutsättningar. Jag tror faktiskt inte att någon annan idrott hade accepterat att ha det så här, dundrar Janne Immonen.

Det är därför man försöker hitta en lösning på Limhamns IP där de två befintliga banaorna just nu är hem för både det SM-guldvinnande dam- och herrlaget plus alla de övriga i klubben. Via kommunens bokningssystem kan Fair Play dessutom använda två av de fyra banorna på Hästhagens idrottsplats.

– På Limhamn har vi ett avtal att vi sköter bokningen. Tyvärr är banorna där för dåliga. Därför vore det bästa att man lade nytt underlag på dem och utöver det byggde fyra nya banor. Helst med det som kallas “Båstad-grus”. Vi pratar med fritidsförvaltningen och har gott hopp om att allt ska gå i lås. Att vi 2019 i direktsändning i TV vinner SM på de nya banorna både med dam- och herrlaget känns som en perfekt framtidsvision, konstaterar Janne Immonen.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close