InnebandyNyheter

Ingen flygande säsongsinledning för Landskronas falkar

Förra året slutade Landskrona Falcons herrar på nionde plats i innebandyns division 1 södra Götaland. Inför denna säsong siktade laget högre än så, men sett till säsongsinledningen ser det inte ut att bli någon förskjuten placeringen jämfört med fjolårssäsongen. Och anledningen till den tröga säsongsinledningen är, enligt tränare Christian Persson, enkel – laget gör alldeles för lite mål.

Säsongsinledningen för Landskrona Falcons i division 1 kunde varit bättre. Laget återfinns, just nu, i de nedre regionerna av tabellen och man har problem med målskyttet. Men tränare Christian Persson är, den tröga inledningen till trots, inte helt missnöjd och tror att det är de små marginalerna som spökar till det för Landskronas innebandylag.
– Säsongsinledningen har varit helt okej ändå. Dock – det är med lite för små marginaler som vi hela tiden tappar poäng, sa Landskrona Falcons tränare, Christian Persson efter att laget just förlorat hemma med 2-4 i seriematchen mot topplaget Munka-Ljungby.

Förra säsongen hamnade laget på en nionde plats i division 1 när sluttabellen skrevs. I år satte laget som mål att nå en högre tabellplacering än förra årets slutresultat. Men ser man till inledningen på säsongen 2017/2018 verkar det inte bli någon tabellförbättring och man får skrolla en del med pekfingret på sin skärm för att hitta återfinna falkarna i tabellen. Men någon större ändring i upplägget kommer det inte bli, utan laget siktar på att fortsätta jobba på som man redan gör.
– Vi får fortsätta jobba på som vi gör nu. Vi har som mål att hela tiden försöka bli bättre på det vi redan gör. För tillfället gör vi lite för få mål och det gjorde vi förra säsongen också. Göra fler mål, det är vad vi behöver göra.

Och om man återgår till fjolårssäsongen och jämför med den säsongen har Christian Persson helt rätt i sin analys, Falcons gör alldeles för lite mål. Laget har, i skrivande stund, gjort fem mål färre, släppt in fem fler mål och ligger dessutom på en tabellplacering lägre än vid samma tidpunkt förra säsongen.
– Vi satte som mål inför denna säsong att bli bättre än förra säsongen, då vi slutade på nionde plats.
– För att uppfylla vårt mål med denna säsongen måste vi göra fler mål och framförallt vinna de viktiga matcherna, avslutar Christian Persson.

Om Landskrona Falcons herrar klarar av att få igång målskyttet återstår att se. Men om laget ska klara av att uppfylla de förväntningar som laget satte inför säsongen krävs det nog att målmaskineriet snart drar igång och levererar poäng, annars kan det bli en jobbig säsong i Landskrona Idrottshall.

Rasmus Hansson
Foto: Rasmus Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close