FotbollMalmö FFNyheter

6-2-seger för “nya” MFF U19 i Ligacupen

Den första segern för MFF U19 i Ligacupen blev stor. På Bunkeflo IP besegrades LB07 med 6-2 efter ett hat trick av Amel Mujanic.

Ligacupen kan ses som ett avstamp inför nästa säsong och den trupp MFF då ska bygga upp i U19. Åtskilliga spelare har lyfts upp till A-truppen där de nästa säsong blir lärlingar, andra har fått beskedet eller själva tagit beslutet att de ska lämna MFF och redan under säsongen flyttades åtskilliga från U17 upp i U19. Nu får de sällskap av ytterligare U17-spelare.

Därför är startelvorna i Ligaupcupens gruppspel en första fingervisning om hur U19-truppen 2017 kommer att se ut:

Så här ställde MFF upp:

Mathias Nilsson – Linus Borgström, Noel Hansson, Victor Larsson, Sanusi Naesae – Amel Mujanic, Melker Nilsson, Samir Polozen, Yasin El Harrab – Granit Rushiti, Amel Crnalic.

– Det blir ett mycket ungt U19 nästa säsong. På planen idag hade vi bara en spelare född -99 som ingick i årets trupp och det var Sanusi Naesae. En 99:a till som bestämt sig för att stanna är Ahmed-Chadi Hadrous, som inte kunde vara med idag. I övrigt lär det handla om yngre spelare, berättar MFF-tränaren Roland Larsson (bilden), som fortsätter att träna och coacha laget, men nu tillsammans med Jeffrey Aubynn.

De övriga 99:orna som är kvar i MFF ingår sedan ett tag i A-truppen (Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist) eller flyttas nu permanent upp som lärlingar (Mathias Nilsson, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani och Hugo Andersson).

Mot LB07 gick MFF loss till 4-1 i paus och ökade till 5-1 i den andra halveken. Därmed var det avgjort tidigt. Amel Mujanic gjorde 1-0, 5-1 och 6-2. Granit Rushiti satte två mål, 2-0 och 3-0 och Amel Crnalic kom också med i målprotokollet.

– Stabilt, men ändå inte på topp. Ibland såg vi rätt obeslutsamma ut. Men det är som sagt i mycket ett nytt lag. Ligacupen är bra eftersom den både förlänger säsongen och förbereder för nästa, säger Roland Larsson.

En match återstår för MFF i gruppspelet. Den 26 november väntar Landskrona BoIS på bortaplan. Då avgörs det om MFF ska avancera till fortsatt ligacupspel i vinter.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Close