InnebandyNyheter

Från division 2 till SSL på ett år

När Malmö FBC på fredagskvällen besegrade Jönköping med 7-4 i SSL dam gjordes ett av målen av Marika Wärnehult.

Det gav 3-0 och gjordes i hennes första SSL-match, i hennes första byte och i stort sett första gången hon rörde bollen (bilden). 24-åriga Marika Wärnehult är heller ingen vanlig debutant i högstaligan. I ett pressmeddelande berättar Malmö FBC att hon i år värvades från division 2 för att spela i klubbens utvecklingslag i division 1.

För ett år sedan spelade hon för Tygelsjö BK i division 2. Där gjorde hon massvis med poäng, totalt 135 på 64 matcher (ett snitt på 2,1). I år i division 1 har hon fortsatt att prestera på toppnivå med 16 poäng på sju matcher (2,3 i snitt) och flyttades därför upp till högstaligelagets match mot Jönköping Där blev det succé direkt.

– Utifrån vår värvningsstrategi till utvecklingslaget sticker väl värvningen av Marika ut lite då hon är lite äldre än våra andra nyförvärv. Men det gick inte att blunda för hennes spetskvalité i det offensiva spelet, säger sportchefen Mats-Ola Nimgård.

– Marika är fysiskt tuff och går rakt på mål, en spelartyp vi saknar lite, säger tränaren Joon Berggren.

Marika Wärnehult har aldrig spelat i vare sig distriktslag eller ungdomslandslag, men har nu alltså ändå vid 24 års ålder nått sitt stora mål att få spela i SSL trots att hon så sent som för ett år sedan spelade i division 2.

Foto Björn Sandberg

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close