FotbollNyheter

Gunnarsdottir: “SM-guld är möjligt”

Kristianstads DFF startade Allsvenskan knackigt (1-1-4 de första sex omgångarna) för att sedan lyfta och tangera klubbrekordet med en femteplacering.
Nu ser tränare Elisabet Gunnarsdottir möjligheter att bli ännu bättre – delvis tack vare bättre sportsliga förutsättningar med den nya idrottsplatsen.

Med lite distans till året som gått. Hur summerar du kortfattat?
– Jag tycker att vi har gjort en bra säsong i år. En stabil 5:e plats med otroligt många positiva framsteg.

I årets Allsvenska ansågs Rosengård vara storfavoriter på förhand med tanke på Linköpings tapp flera nyckelspelare. Är du lite överraskad att de lyckades försvara sitt guld?
– Nej överraskad är jag inte. LFC har en oerhört stark trupp på pappret men fick dock ihop ”nya” laget snabbare än vad jag trodde.

KDFF är etablerat i Allsvenskan. Vad krävs för att klubben och laget ska kunna ta nästa steg?
– Det krävs lite extra resurser.
Precisera?
– Bättre organisation som vi redan nu har hittat bra lösningar på med bland annat en anställning av en klubbchef. Sedan krävs det lite hårdare jobb av oss tränare och lite extra tro på framgång bland spelarna.

Förutom att vara huvudtränare i KDFF, har du haft några andra sysslor i föreningen?
– Ja, jag har agerat som klubbchef de senaste två åren och jobbat med sponsring, projekt och så vidare. Den biten släpper jag i stora drag nu för att ha mer fokus på det sportsliga. Sedan tränar jag vårat F10-11 lag tillsammans med två andra tränare.

Vad kommer den nya idrottsplatsen att betyda för laget och föreningen? Blir det exempelvis någon kvalitetsskillnad för er att bedriva vinterträningen på hybridgräs?
– Den kommer att förändra mycket tror jag. Om vi är smarta i vår försäljning och marknadsföring så kan den innebära ökade intäkter och mer publik.
– Sportsligt så ändras förutsättningarna väldigt mycket med två helt nya planer. Hybridgräsplanen och konstgräsplanen som ligger bredvid varandra med omklädningsrum och mötesplatsen under läktaren blir tillsammans ett stort lyft. All träning under helåret körs på samma yta. Det känns väldigt inspirerande och motiverande för oss allihopa.

Du har varit KDFF trogen sedan 2009. Och nu har du skrivit på för två nya säsonger. Det är väldigt ovanligt med tränare på någon nivå att de stannar i en och samma klubb så länge. Varför stannar du och vad skulle krävas för att du skulle söka utmaningar på annan plats?
– Ja, jag går in på mitt 10:e år nu vilket känns lite orealistiskt när jag tänker på det. Människorna i klubben driver på framåt, jag älskar att jobba med mina spelare och övriga medarbetare. Vi har en klar målbild som vi gemensamt tror stenhårt på och jag kan inte tänka mig en större dröm som går i uppfyllelse än att vinna ett SM-guld med KDFF.
Är det möjligt?
– Jag frågar mig hela tiden om det är möjligt? Svaret är ja och om klubben tror på mig som den rätta tränaren då stannar jag för att sträva efter det målet.

Statistik på KDFF:s tio allsvenska säsonger.

2017: femma.
2016: tia.
2015: sjua.
2014: femma.
2013: nia.
2012: femma
2011: sjua.
2010: nia.
2009: tia.
2008: nia

KDFF bildades 1998 som en sammanslagning mellan Wä IF:s och Kristianstads FF:s damfotbollssektioner. Under namnet Kristianstad/Wä DFF spelade man i Damallsvenskan 1998-2001. 2006 namnändrades fotbollsföreningen till Kristianstads DFF.

Wä:s allsvenska facit:
1999 – 8:a
2000 – 9:a
2001 – 10:a

Relaterade artiklar

Back to top button
Close