skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollNyheter

Johansson: ”Europacupspel gör stor nytta”

Anna Johansson är Höör-tjejen som spelat i H65 i hela sin karriär.
Från bollskola till SM-guld och Champions League.
– Att få spela ute i Europa är en extra krydda, både för laget och för byn, säger Johansson.

H65 Höör står inför en ödesmatch på lördagskvällen.
Borta mot Metzingen tilldelas man små chanser att gå vidare till gruppspelsfasen i EHF-cupen, tyskorna står i 1.15 och H65 i 7,0 i odds.
Dessutom kommer H65 inte till spel med just Anna Johansson, som under H65:s svit med nio raka matcher inte spelat en sekund.
Det vänstra knät fick en smäll den 10 september i den avgörande Champions League-kvalmatchen – som förlorades stort mot det enda lag som är bättre än just Metzingen, Thüringer.
– Jag fick en översträckning vilket gjorde att det inre ledbandet skadades utan att gå av. Det blev även en menisk- och skelettskada i knät.
Det såg illa ut direkt när du skadade dig. Hann du tänka att det var någonting värre?
– Herregud ja. Jag hann tänka allt. I och med att har varit skadad tidigare (hälsenan) så såg jag direkt framför mig en lång och slitsam rehabilitering. Först trodde jag att det var korsbandet.

När H65 genrepstränade i metzingen var Anna Johansson med till fyra femtedelar.
– Läkarna sa två till fyra månader. Nu har det gått två och jag känner mig matchredo väldigt snart. Efter VM-uppehållet ska det inte vara några problem. Den 21 december borta mot Sävehof borde jag kunna vara tillbaka på allvar.

H65 Höör är en klubb som verkligen satsar på Europacupsspel. Minns du din första Europaresa?
– Om jag gör! Det var i Italien. Då var det på vippen att vi 96:or fick hänga med. jag minns inte så mycket från handbollen, men vi bodde uppe i bergen och jag delade rum med Sofie Ericson. Det var stort.
– Direkt fick jag, och alla andra i laget smak för det. Men det är först på senare tid som jag reflekterar över det och inser att det betyder så väldigt mycket mer med Europacupspel. Vi har verkligen stor nytta av det både som handbollsspelare och människor.

Dina bästa minnen?
– Vid finalsegern mot Issy Paris var det en sjuk inramning. Men Champions League-kvalet… När de spelade den klasiska CL-hymnen, då fick jag rysningar..
Får du reaktioner från andra spelare kring H65:s satsning?
– Ofta. Vi är de enda som alltid satsar på Europa. Jag tror att många vill ha de upplevelserna som vi får.
Du sitter på ett utgående kontrakt i H65. Vad händer?
– Vi diskuterar just nu… Här finns bra träningsmöjligheter och vi är ett bra gäng som har kul tillsammans. Det ska mycket till om man ska gå till en annan klubb i Sverige.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close