FotbollNyheterTrelleborg FF

Tränarens slumpartade besök på bangolfbanan förde kvalhjäten till TFF

23-årige Dino Islamovic avgjorde det allsvenska kvalet för Trelleborgs FF då han gjorde det viktiga 1-1 målet mot Jönköpings Södra strax innan halvtid på Stadsparksvallen. Nu berättar han om hur Patrick Winqvists slumpartade bangolfbesök på Kulladal i Malmö såg till att Islamovic kunde avgöra det allsvenska kvalet för Söderslätts stolthet.

Dino Islamovic avgjorde det allsvenska kvalet för TFF:s del. Om dagens match mot Jönköpings Södra säger han så här.
– Innan de gör 1-0 så har de chanser. Men om vi bara skulle klarat av att hålla 0-0 i halvlek så skulle våra chanser vara bra. Sen får de 1-0 och om vi ska vara ärliga så var de värda det också. Sen får vi 1-1 målet vilket var viktigt, bra tajming på det. Andra halvlek kontrollerar vi.
– De behövde då göra tre mål till och om vi bara kunde hålla ut första 10-15 var det bara att köra på sen. Det kändes bra.
– Vi var illa ute, men efter 1-1 målet så har de inga riktigt bra chanser.

I den 49:e minuten gjorde han det förlösande 1-1 målet för TFF som gjorde att luften gick ur Jönköpings Södra spelare som, i det läget, behövde göra ytterligare tre mål för att nå avancemang till Allsvenskan. Och det var på inrådan från den spelande, assisterande tränaren Kristian Haynes som gjorde att han avlossade sin vänsterbössa.
– Det är sjukt faktiskt. (Kristian) Haynes och jag hade pratat om att jag måste skjuta lite mer utanför straffområdet. Jag har en bra vänsterfot och det är mitt favoritskott, att curla den i bortre och idag fick jag in den.

Var detta ditt viktigaste fotbollsmål i karriären?
– Definitivt, speciellt på seniornivå. Det går inte att jämföra med något annat.

Som ungdomsspelare har han tidigare tillhört Malmö FF, engelska Fulham och holländska Groningen. Inför säsongen 2017 skrev han på för Trelleborgs FF efter att ha varit kontraktslös i sex månader. Tränare Winqvist kände han sedan deras tid tillsammans i Malmö FF och nu berättar Islamovic om hur hans tränares slumpartade bangolfbesök på Kulladal i Malmö förde 23-åringen till Vångavallen.
– Det är faktiskt sjukt, du kan fråga Patrick (Winqvist, huvudtränare i TFF. Jag var kontraktslös sex månader innan denna säsong, efter tiden i Groningen. Jag hade varit skadad. Jag bestämde mig för att köra på sex månader själv och rehabträna. Jag var ute och tränade själv på Kulladals konstgräsplan och av en slump körde Patrick (Winqvist) förbi och parkerade bilen, han skulle till minigolfbanan eller något sånt.
– Vi såg varandra och hälsade på varandra och snackade lite om åren innan och så. Sen snackade vi lite om att jag skulle komma och träna med Trelleborg och bara hålla igång med dem. Det var så det började.
– Nu ska jag till Barcelona nu och träna där utanför, så får vi se vad som händer, säger Islamovic skämtsamt.

Kontraktet med Trelleborgs FF går ut vid årskiftet och då är han, återigen, kontraktslös. Inga förslag finns på bordet ännu för 23-årige Islamovic, men han bekräftar att Trelleborgs FF i Allsvenskan är ett intressant alternativ.
– Vi får se. Jag ska njuta idag och sen ska jag prata med min agent och min pappa. Sen får vi se vad som händer.
– Klart att jag är sugen på att spela med Trelleborg. Men vi får se vilka alternativ som finns och göra det som är bäst för min utveckling.

Vad behövs göras för att TFF fortsatt ska vara allsvenskt efter nästa säsong?
– Klart man måste värva in lite spelare och få lite bredare trupp. Vi är ganska få. Vi måste fixa saker runtom klubben som gym och planer och så vidare. Vi har haft lite resurser och gjort det bra. Mange (Andersson) och Kristian (Haynes) har både varit spelare, tränare och scoutat mycket, avslutar Islamovic.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close