FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF-veteranen efter avancemanget: “Det är bara siffror”

36-årige Kristian Haynes kom för första gången till Trelleborgs FF inför säsongen 2002. När han kom tillbaka till Söderslättsklubben 2015 påbörjades hans tredje sejour i klubben och han är en av spelarna som varit med om att ta klubben från division 1 till Allsvenskan.

Efter att avancemanget till Allsvenskan säkrats i kvalet mot Jönköpings Södra på ett snöigt och kallt Stadsparksvallen i Jönköping var det en oerhört glad och nöjd Haynes utanför Trelleborgs omklädningsrum.
– En dag att njuta av bara. Jag som har varit med i motgången ska försöka samla alla ögonblicken här idag och njuta. Man har varit ledsen och besviken många gånger på grund av den här idrotten. Den runda bollen – jag tycker fortfarande det är lika roligt att jaga den. Nu fick vi framgång och det kommer jag suga på länge här idag.

I december blir Haynes 37 år gammal. Men att åldern skulle vara ett problem för ytterligare en allsvensk säsong nästa år vill han inte tro.
– Det är bara siffror! Jag har samma matchvikt som för tio år sedan. Vi får se.

Vad väger du nu då?
– 72.

Och efter jul?
– 73 kanske. Jag har disciplin!

När Haynes kom tillbaka till Trelleborgs FF 2015, efter att ha gjort ett år i Mjällby AIF under 2014, spelade klubben i division 1, då var dessutom laget nära på att åka ur ettan säsongen innan.
Nu berättar Haynes varför han tror att TFF återigen är allsvenskt lag.
– Många faktorer. En stark trupp, en stark tro på det vi gör, en tydlig spelidé och en bra organisation i föreningen som har sett till att vi får rätt möjligheter. Lärdomen från stupet ner i division 1 och att nu vara tillbaka tre år senare.

Mittfältaren Haynes och mittbacken, Magnus Andersson, har i år agerat spelande assisterande tränare till huvudtränaren Patrick Winqvist. I år gjorde Haynes 25 matcher och Magnus Andersson gjorde 29, och båda spelare har haft stor del i TFF:s avancemang. Men tanken var inte att någon av dem skulle spela så mycket som man gjort i år.

Hur stort inflytande har ni två haft i år?
– Det får nästan Patrick (Winqvist) svara på, men rätt mycket. Sen har vi spelat mer än vad vi kanske trodde. Tanken var väl lite att axla över våra ledarroller men vi har varit mycket på plan ändå. Patrick har stått mycket själv men vi har kunnat stötta honom i veckorna, avslutar Haynes.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close