FotbollNyheterTrelleborg FF

TRELLEBORGS FF ÄR KLART FÖR ALLSVENSKAN

Trelleborgs FF är tillbaka i Allsvenskan!
Efter att klubben trillade ut Allsvenskan 2011 är Söderslättklubben nu tillbaka i svensk fotbolls finrum efter att ha vunnit över Jönköpings Södra IF över två matcher i det allsvenska kvalet.

Det var klassiskt allsvenskt kvalväder inhållandes både snö och iskall blåst i Jönköping när det var dags för kvalets andra match mellan Jönköpings Södra och Trelleborgs FF inför 3913 tappra åskådare.

Efter 2-0 i första mötet på Vångavallen hade Trelleborgs FF viss marginal att gå på när man gick ut för att försöka säkra den allsvenska platsen på Stadsparksvallen i Jönköping. Och tur var nog det, för Trelleborgs FF var illa ute under långa stunder i den första halvleken.

Trelleborg började darrigt på den svårspelade gräsmattan och redan efter tio minuter spelade hade Jönköpingslaget hittat in med fyra, farliga djupledsbollar som oroade TFF:s backlinje, men Jönköpingsspelarna var inte tillräckligt vassa i avslutslägena.

Men Jönköping fortsatte skapa chanser och det var nära både en och två gånger om när laget prickade stolpen två gånger i den första halvleken.

Och Jönköpings Södra skulle också få utdelning innan halvtid. Robert Gojani avlossade bossan och hittade rätt med ett hårt skott bakom Marko Johansson i TFF-målet. Helt rättvist sett till matchbilden och förlängningsångesten låg tät i luften över Stadsparksvallen och Trelleborgs FF var illa ute i kvalet

Med en minut kvar att spela av den första halvleken kom så målet som dödade spänningen på det allsvenska kvalet då Dino Islamovic fick fatt i bollen strax utanför Jönköpings Södras straffområde och placerade läckert in 1-1 målet för Trelleborg. Gladast var nog TFF-tränaren Patrick Winqvist vars lättade målvrål nog hördes hela vägen hem till Söderslätt.

Nu krävdes alltså tre mål av Jönköping i andra halvlek för att vända på den allsvenska kvalsteken.

Men så blev inte fallet utan TFF-spelare visade vilja blå som stål när laget, relativt, lugnt och säkert spelade av den andra halvleken och slutresultatet skrevs till 1-1 och sammanlagt 3-1 till TFF.

Nio gånger kval, nio gånger avancemang. Det är numera TFF:s kvalstatistik och det är svårt att inte imponeras utav de siffrorna.

Och nu får alltså palmerna återigen vaja i Allsvenskan till nästa säsong.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close