IshockeyNyheter

Växjö släpper Cam Abbott till Rögle – börjar imorgon

Rögle BK har gjort klart med en ny huvudtränare. 34-årige kanadensaren Cam Abbott har tackat ja till uppdraget. Cam Abbott lämnar Växjö Lakers och börjar i Rögle direkt på måndag morgon.

– Jag är oerhört tacksam och hedrad över att få den här möjligheten att bli huvudtränare i SHL i samma klubb som en gång i tiden trodde på mig och Chris och gav oss chansen som spelare i elitserien, säger Cam Abbott i ett pressmeddelande.

Cam tar över ett Rögle som är inne i en tung förlusttrend och ligger sist i SHL:
– Jag är medveten om att vi står inför en stor utmaning. Jag kommer att ta mig an den här utmaningen på samma sätt som jag gjorde som spelare: med stor passion och intensitet, säger Cam.

Det är två veckor sedan som Anders Eldebrink bestämde sig för att lämna huvudtränarjobbet i Rögle. Sen dess har laget letts av de tre övriga tränarna: Roger Hansson, Patrik Ross och Magnus Wennström.
– Det är en mycket erfaren och kunnig tränartrio som vi redan har. Nu kompletterar vi den med en ny röst och två nya ögon. Cam kommer att tillföra bra energi till gruppen, säger Rögles vd Marcus Thuresson i pressmeddelandet.


Varför föll valet på Cam Abbott?


– Han står för engagemang, vinnarskalle och passion. Cam var vårt förstaval.

Cam har de två senaste säsongerna varit J20-tränare i Växjö Lakers. Uppdraget i Rögle blir hans första på seniornivå:
– Det är säkert många utifrån som tvekar. Jag kommer att göra misstag men jag är lugn och trygg inför uppgiften, säger han.
– Jag vill passa på att tacka Växjö för att man släpper mig och låter mig ta den här chansen. Jag har haft en fin tid i föreningen, säger Cam.

 

I Rögle kommer Cam att återförenas med sin tvillingbror Chris som blir klubbens nye sportchef. Han tillträder jobbet så fort han återvänder från sin sen länge inplanerade utlandsresa.
– Vi har nu fått in två nya starka personligheter på nyckelpositioner som står för bra saker. Det känns bra inför den stora utmaning vi står inför, säger vd Marcus Thuresson som jobbat intensivt den senaste tiden för att lösa allt.
– Jag vill också tacka Växjö för att de varit så samarbetsvilliga och låter Cam gå redan nu.

 

Cam Abbott stämplar in på Lindab Arena måndag morgon och träffar sina nya kollegor och spelare innan träningen drar igång.

Kontraktet med Rögle gäller över säsongen 2020/21.

 

Fakta/Cam Abbott

Född: 24 oktober 1983 i Sarnia, Ontario, Kanada.

Familj: Fru Malin och två söner, William, 2,5 år och Charlie, 1 år.

Bor: I Växjö just nu.
Spelarkarriär: Tvåfaldig collegemästare med Cornell University. Efter en proffssäsong i Nordamerika flyttade han och tvillingbrodern Chris över till norska ligan där de gjorde succé i Frisk-Asker. Dåvarande sportchef Roger Hansson värvade bröderna till Rögle som var nykomling i Elitserien 2008/09 där de gjorde stor succé. Det blev sen sex år i Luleå innan Cam på grund av hälsoskäl tvingades lägga av som spelare efter säsongen 2014/15.

Hjälpte till som instruktör på Rögle Hockeygym 15/16 innan han blev J20-coach i Växjö Lakers.

Aktuell: Blir ny huvudtränare i Rögle BK.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close