FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Ingen enkel lottning för MFF

Sakta, men säkert har det börjat genomsyra hela föreningen.

Numera är alla överens; det börjar bli pinsamt länge sedan MFF vann cupen senast. 1989 – för snart 30 år sedan – kom det 14:e cupguldet. Efter det har MFF vunnit sex SM-guld och nått två stjärnor. Så det är liksom ingen tvekan om vilken målsättning klubben har i årets cup, där gruppspelet lottades idag.

Som vanligt för MFF blev det ingen enkel lottning.

Att Brommapojkarna skulle bli en av de tre motståndarna var redan bestämt. De två första lagen i de åtta grupperna bestäms av rankingen. I grupp 1 är det det högst rankade laget (MFF som svenska mästare) och det 16:e. Eftersom AFC Eskilstuna som enda allsvenskt lag åkte ur cupen blev det ettan i Superettan Brommapojkarna.

Efter det var det svåraste laget MFF kunde få i den fria lottningen tvåan i Superettan. Dalkurd FF. Givetvis fick MFF Dalkurd FF.

Det fjärde och sista laget i gruppen blev Gefle IF. Där kunde MFF fått det tuffare, men Gefle IF ryckte upp sig rejält under hösten och räddade kontraktet tack vare bra spel. Inte minst av MFF-lånet Anton Kralj – som nu är tillbaka i MFF – och före detta MFF-spelarna Piotr Johansson och Deniz Hümmet.

BP, Dalkurd och Gefle är inget motstånd MFF kan glida genom på en räkmacka.

En intressant poäng är att eftersom Dalkurd FF bestämt sig för att lämna Borlänge, flytta til Uppsala och spela sina matcher i Gävle är det i praktiken två ”Gävle-lag” i gruppen.

Som högst rankat i gruppen ska MFF spela två av de tre matcerna på hemmaplan (Malmö IP). Det är även bestämt att Brommapojkarna – som andrarankat – får samma fördel och att MFF och BP ska mötas i den sista omgången med MFF som hemmalag.

Jag har lusläst föreskrifterna för Svenska cupen för herrar 2017-18, men kan inte se något i dessa som talar om hur det avgörs vilket av lagen Dalkurd och Gefle IF som MFF ska möta hemma respektive borta. Eller vad som händer om det blir Dalkurd borta och flytten till Gävle då inte hunnt träda i kraft och man inte kan/får spela i Borlänge?

Om det blir samma upplägg som 2016 är det dock det fjärderankade laget MFF ska möta borta (då var det Ängelholms FF – fast den matchen flyttades till Malmö IP så att MFF fick tre hemmamatcher). Alltså omgång 1: Dalkurd FF hemma, omgång 2 Gefle IF borta och omgång 3: Brommapojkarna hemma.

Fast då skulle Gefle IF få sin enda hemmamatch mot MFF och Dalkurd FF få sin hemmamatch mot Gefle IF – i Gävle.

De tre matcherna ska i alla fall spelas helgerna 17/18 februari, 24/25 februari och 3/4 mars.

Frågan är även hur MFF och Dalkurd FF gör med den redan inplanerade träningsmatchen mellan lagen på Malmö IP den 20 januari?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close