FotbollNyheterTrelleborg FF

Bara en målvakt och två försvarare med kontrakt i TFF

Glädjen över det allsvenska avancemanget är fortfarande stor hos alla på Vångavallen. Samtidigt är det intensiva arbetet på att förbereda laget och klubben på vad som väntar nästa säsong i full gång.

– Jag är ju både sportchef och klubbdirektör. Därför faller det på mitt bord att jobba med att förstärka både laget och organisationen, säger Trelleborgs FF:s Mattias Kronvall (bilden).

– Mycket har hänt sedan vi var i Allsvenskan senast. Klubbarna och serien har utvecklats och det är bara att konstatera att just nu är vi både underbemannade för allt vi måste klara av och trångbodda i våra lokaler. Där tittar vi på vad som finns att göra.

Samtdigt måste Mattias Kronvall få ihop en trupp som kan hävda sig i Allsvenskan. En del är gjort, men mycket återstår. Inte minst i försvaret. Nio spelare i den 21 spelare stora truppen sitter på utgående kontrakt eller låneavtal. Sex av dem finns på back- och målvaktssidan.

Trelleborgs FF blev allsvenskt med bara en målvakt och två backar kontrakterade för 2018!

På backsidan är Albin Nilsson och Johannes Johansson TFF-spelare även nästa säsong. Johannes är född 1999 och spelade bara två matcher i Superettan i år, båda som inhoppare. Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Anton Tideman, Alexander Blomqvist och Jacob Palander har kontrakt som går ut.

När det gäller målvakterna hade TFF bara två i seniortruppen i år; Marko Johansson och Fredrik Fritz Persson. Marko Johansson förlängde med Malmö FF och det är sedan länge klart att han ska lånas ut till TFF nästa år oclså. 34-årige Fritz Persson har meddelat att han slutar och står fast vid det beslutet.

– Visst har vi försökt övertala Fritz, även efter kvalmatcherna mot Jönköping. Med den rutinen hade han varit en perfekt backup i Allsvenskan. Men han har bestämt sig och hänvisar till att han vet hur mycket träning det krävs. Eftersom han är målvaktstränare för våra damer och ungdomar blir han dock kvar i klubben. Därmed behöver vi göra klart med en ny målvakt och eventuellt även en tredjemålvakt beroende vad vi kommer fram till när vi ska utvärdera vad som finns på ungdomssidan.

– Backar behöver vi och det stämmer att det ser tunt ut just nu. Prio ett är att försöka behålla vad vi redan har. Men jag står fast vid att vi nog behöver få in fyra-sex nya spelare utifrån i truppen. Det kan bli fler beroende på hur det går i förhandlingarna med spelarna vi redan har. Oavsett vilket kan det bland de nya finnas någon eller några egna juniorer. Vi har flera sådana, bland annat många duktiga 99:or, säger Mattias Kronvall

Bland forwards och mittfältare finns tre spelare med utgående kontrakt: kvalhjälten Dino Islamovic, veteranen Kristian Haynes och MFF-lånet Erik Andersson.

– Vi har inte hunnit prata med MFF om Erik än och utesluter inte alls ett fortsatt lån. Taktiken vi valde mot Jönköping gjorde att han fick börja på bänken i de matcherna, men han har gjort det bra, inte minst med tanke på att han på grund av skadeproblem inte hade någon försäsong.

36-årige Magnus Andersson och 37-årige Kristian Haynes överväger om de ska fortsätta. För den duon tillkommer också att de under åren fungerat som assisterande tränare. Där måste man alltså göra klart, dels om de ska fortsätta som spelare, dels om de ska göra det som assisterande tränare.

– Spelande tränare är ytterst ovanligt redan i Superettan. I Allsvenskan är det ännu mer annorlunda. Därför är det något vi måste diskutera. När det gäller Kristian och Magnus är det dock förmodligen mer en fråga om de kan och vill fortsätta än att de överväger att gå till någon annan klubb. Den risken är större med andra spelare.

I jobbet med att minska trångboddheten har Trelleborgs FF sedan tidigare en bygglovsansökan inne hos kommunen om att få uppföra en ny 135 kvadratmeter stor lokal bredvid huvudläktaren på sidan mot parken, nära korvkiosken.

– Fast nu kan där bli en extraläktare. Lokalen behövs och vi får diskutera om vi kan bygga den på något annat ställe, säger Mattias Kronvall.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close