HandbollNyheter

Före detta landslagsmålvakten vill hjälpa H43 till avancemang

H43:s damer i division 2-handbollen har nyligen gjort ett starkt nyförvärv. Eslövsfostrade 25-åringen, Matilda Persson, blev nyligen klar för Lunds blåa handbollslag och nu hoppas den rutinerade målvakten kunna hjälpa H43 till division 1-avancemang. 

H43 har börjat sin säsong starkt och tillhör toppskiktet i damernas division 2. Nu flexar klubben upp musklerna inför den fortsatta toppstriden då klubben nyligen gjort klart med den rutinerade målvakten, Matilda Persson.

Handbollskarriären tog sin början i Team Eslöv IK för målvakten, en klubb där hon tidigare också spelat Elitseriehandboll. Förra säsongen spelade hon allsvensk handboll i KFUM Lundagård, ett lag som sedermera åkte ur Allsvenskan.

Men nu är hon alltså aktuell för spel i en annan Lundaklubb, nämligen H43 där hon nu ska konkurrera om att få vakta målburen. Efter förra säsongen med Lundegård tog hon egentligen ett beslut om att lägga av med handbollen, men när en av H43:s målvakter råkade ut för en skada i armen öppnades en plats upp i deras trupp för Persson.
– Deras målvakt, Malin Hermansson, blev skadad så nu har jag fått hoppa in. Jag har bara gjort en träning än så länge men det ska bli kul att komma igång igen. Allting har blivit väldigt hastigt nu sedan det blev klart för spel i H43.

Och trots att hon bara tillhört klubben i drygt en vecka verkar hon trivas bra i laget.
Målet för säsongen är redan spikat för topplaget i division 2 – laget ska avancera till division 1.
– Vi är ett gott gäng och det ska bli kul att komma igång igen med handbollen. Så klart vill vi ta oss upp i division 1.

Nu kommer hon, först och främst, få konkurrera om en plats mellan stolparna med den blott 18-årige Nora Persson som finns i laget sedan tidigare. Men trots att Matilda Persson har rutin både från Elitserien och Allsvenskan, och även gjort ungdomslandskamper för Sverige, är hon ödmjuk inför uppgiften att konkurrera om platsen mellan stolparna med tonåringen Nora Persson.
– Nora är en jätteduktig målvakt! Hon är ung och hon kommer bli jätteduktig. Det ska bli kul att få henne som målvaktskollega.

Vad tror du att du kan tillföra H43 som inte redan finns i laget?
– Jag hoppas jag kan tillföra rutin och komma in med positiv energi, få igång försvaret lite mer, ge lite tips och få upp snacket och samarbetet mellan målvakt och försvar, avslutar Matilda Persson.

Rasmus Hansson
Foto: Rasmus Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close