Nyheter

Dragos Madaras räddade Fair Play-segern

Dragos Madaras (bilden) blev stor hjälte när Fair Play TK bortabesegrade Elfsborg Tennis med 4-2 i Elitserien. Fair Play-spelaren låg under med 6-9 i supertiebreaket mot Daniel Appelgren, men vände och vann med 11-9.

– En helt galen match och skön seger. Det är en otroligt tajt serie i år, men det visste vi på förhand, säger en nöjd Robin Borg, lagledare för Fair Play, i ett pressmeddelande efter den osannolika upplösningen i Borås.

Efter två oavgjorda matcher tog Fair Plays herrar en viktig bortaseger mot Elfsborg Tennis och hakar på topplagen i serien. 1-1 var ställningen efter dubbelmatcherna i Borås Tenniscenter. Filip Bergevi/Dragos Madaras, som spelade andradubbeln för Fair Play, plockade fram en härlig dubbeltennis och besegrade Filip Malbasic/Magnus Hedlund i raka set, 6-4, 6-3. Förstadubbeln mellan Isak Arvidsson/Pablo Figueroa och Daniel Appelgren/Linus Frost blev en rysare. Fair Play-paret tog hem första set med 6-4, tappade andra set med samma siffror och föll för andra seriematchen i rad i ett tufft supertiebreak (10-12).

– Vi hade matchboll i den matchen, säger Borg.

Gästerna inledde singelspelet bäst och gick fram till en 3-1-ledning. Filip Bergevi är fortfarande obesegrad i singel efter 6-1, 6-3 mot Filip Malbasic på tredjesingeln. Seger i raka set blev det även för rutinerade Pablo Figueroa på fjärdesingeln. 6-2, 6-3 skrevs setsifforna till mot Oskar Govik. Men matchen blev en nagelbitare. Hemmalagets Linus Frost gav matchen spänning när han slog Isak Arvidsson i raka set. På förstasingeln spelade Dragos Madaras stabilt och tog hem första set mot den tidigare Fair Play-spelaren Daniel Appelgren. Men Appelgren utjämnade till 1-1 i set och supertiebreaket blev galet. Madaras ryckte tidigt, men Appelgren svarade och gick fram till 9-6. Då lossnade allt för Fair Play-spelaren.

– Helt sjukt. Plötsligt stod det 9-9, precis så spännande som en elitseriematch ska vara. Skönt att vid hade marginalerna med oss i dag, säger Robin Borg.

Elfsborg Tennis-Fair Play TK 2-4

S1: Daniel Appelgren-Dragos Madaras 2-6, 6-4, 0-1 (9)

S2: Linus Frost-Isak Arvidsson 6-4, 6-2

S3: Filip Malbasic-Filip Bergevi 1-6, 3-6

S4: Oskar Govik-Pablo Figueroa 2-6, 3-6

D1: Daniel Appelgren/Linus Frost-Isak Arvidsson/Pablo Figueroa 4-6, 6-4, 1-0(10)

D2: Filip Malbasic/Magnus Hedlund-Filip Bergevi/Dragos Madaras 4-6, 3-6

 Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close