MotorNyheter

Formel 2-final för Gustav Malja

I helgen når Formel 1-säsongen 2017 sitt slut med årets sista deltävling i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Samtidigt avslutas även supportklassen Formel 2, där Gustav Malja nu hoppas kunna sätta punkt – eller allra helst utropstecken – med en poänggivande insats på hypermoderna Yas Marina Circuit.

– Jag ser fram emot finalen, säger Malmöföraren Gustav Malja i ett pressmedelande.

– Banan i Abu Dhabi är väldigt omväxlande och kul att köra. Jag har förberett mig väldigt mycket för den här helgen och har stora förhoppningar. Målet är till att börja med att göra ett bra kval på fredag och sedan försöka ta så många poäng som möjligt i båda racen.

Senast Malja och hans rivaler var i hetluften var i början av oktober, då fältet tog Jerez-banan i södra Spanien i besittning. Sedan dess har F2-motorerna vilat, men nu är det alltså dags att bryta tystnaden och återuppta kampen en sista gång i år.

– Det har varit långa mellanrum mellan loppen under slutet av säsongen, men jag känner mig redo och fokuserad, avslutar Malja. Jag vill verkligen avsluta på topp. Det här blir tredje året i rad som jag tävlar i Abu Dhabi, och dessutom har vi haft mycket tester där. Jag kan banan och hoppas att vi får anledning att fira en bra säsongsfinal på söndag kväll.

2017 FIA Formula 2 Round 9. Autodromo Nazionale di Monza, Monza, Italy. Friday 1 September 2017. Gustav Malja (SWE, Racing Engineering). Photo: Zak Mauger/FIA Formula 2. ref: Digital Image _56I5833

Precis som vanligt ska två race köras under helgen; ett över 31 varv på lördag, och ett kortare sprintrace (22 varv) på söndag. Det inledande loppet körs under strålkastarbelysning på kvällen lokal tid. Båda racen sänds live på Viasat Motor.

Gustav Malja ligger inför finalen på 13:e plats i förarmästerskapet, med en pallplats på gatorna i Monaco i början av säsongen som största framgång hittills.

Foto: FIA F2 Championship & Mattias Persson / Motorsport Publication.

 

TIDSSCHEMA
(svensk tid)

FIA F2 Championship – Rd. 11
Yas Marina Circuit (Abu Dhabi)

Fredag 24 november
Fri träning: 08.30
Kval: 16.00

Lördag 25 november 
Race 1: 15.40 (31 varv)

Söndag 26 november
Race 2: 11.10 (22 varv)

TV-TIDER

Race 1 (lördag)
LIVE, Viasat Motor, 15.35
REPRIS, Viasat Motor, 22.30

Race 2 (söndag)
LIVE, Viasat Motor, 11.05
REPRIS, Viasat Motor, 19.00

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close