HandbollIFK KristianstadNyheter

IFK Kristianstad har hittat sin nya mittsexa

IFK Kristianstad presenterade under torsdagen Adam Nyfjäll som ny spelare i klubben.
Den 25-årige mittsexan har skrivit på ett avtal som sträcker sig till och med 2020. Avtalet börjar att gälla i juli 2018.

I ett pressmeddelande skriver klubben:
“Adam Nyfjäll kommer senast från danska Sönderjyske, där han varit en tongivande spelare. Efter två framgångsrika säsonger i Danmark har flera klubbar fått upp ögonen för mittsexan från Lysekil.
Adam har gått en annorlunda väg i sin karriär. Först när han fyllt 18 år började han spela som mittsexa och tog sedan steget från Kroppskultur till Norge och vidare till den danska ligan. Adam lämnade Sverige vid 20-årsåldern gör nu comeback i Sverige och debut i Handbollsligan.
Adam beskrivs som en vinnarskalle som inte gillar att förlora. Han spelar en fysisk handboll och har ett bra spelsinne.”

– I Sverige är IFK Kristianstad den ledande handbollsklubben. De har byggt upp ett intresse och en handbollskultur som jag vill vara en del av. Jag har sett några matcher på tv:n och ser fram emot att få spela i Kristianstad Arena. Vi var på träningsläger med Sönderjyske i Kristianstad förra sommaren och fick se vilka möjligheter det finns i Kristianstad. Flera spelare har utvecklats väldigt mycket i klubben och jag tror att IFK Kristianstad är rätt klubb för mig i min karriär, säger Adam.

Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad:
–Adam är en spelare som vi har tittat på under en tid. Han har haft en fin utveckling i Sönderjyske och vi tror att han kommer fortsätta att utvecklas hos oss. En duktig linjespelare med ett krigarhjärta som kommer bli nyttig i IFK Kristianstad, avslutar sportchefen Jesper Larsson.

Adam Nyfjäll
Ålder: 25 (född 1992-07-29)
Position: Mittsex
Längd: 196 cm
Vikt: 102 kg

Tidigare klubbar:
Lysekils HK
Redbergslids IK
Kärra HF
GF Kroppskultur,
Viking Stavanger HK
Falk Horten
Haslum HK
Sönderjyske

Relaterade artiklar

Back to top button
Close