skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Månsson: ”Vi ska slåss om en kvartsfinalplats”

DHK Banik Most från Tjeckien, H.C.Zalau från Rumänien och norska Larvik, med ex-H65:aren Cassandra Tollbring.
Det är lagen som H65 Höör ställs emot i EHF-cupens gruppspel som inleds första helgen i januari 2018.

– Jag är nöjd med lottningen. Resorna är inte jättejobbiga och vi har visat att vi duger på den här nivån, säger tränare Ola Månsson.
Innan kvalet mot Metzingen sa di att det i sig var en svårare uppgift än att gå vidare från ett eventuellt gruppspel- står du fast vid det?
– Ja, det gör jag. Larvik ska vara favoriter, sedan hoppas och tror jag att vi kan vara med och slåss om andraplatsen som skulle leda till kvartsfinalspel. Det hade varit fantastiskt stort.
Hur ser du på att matcherna inte får spelas i Höör?
– Det är trist av flera olika anledningar, både sportsligt, ekonomiskt och socialt. Men jag är säker på att klubben kommer att göra sitt yttersta för att få till bra arrangemang ändå.

Anna Olsson bevittnade lottningen live.
– Det känns överkomligt om man kan säga så. Jag hade gärna åkt till Paris istället för till Rumänien, å andra sidan fick vi ett tjeckiskt lag istället för ett ryskt lag. Utan att kunna så mycket om motståndet så hoppas jag att vi kan göra upp om en kvartsfinalplats.
Du gjorde åtta mål i ”kvalmatchen” mot Metzingen. Hur stort var det i din karriär?
– Ärligt talat så var känslan av att spela den matchen ungefär som att spela en SM-final. Gjorde jag åtta mål? Det kändes som fyra. Så inne i det vara man…

Läs mer om spelschemat på:
http://eurohandball.com/ec/00-03/ehfc/women/2017-18/round/4/Group+Phase

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close