FotbollNyheterTrelleborg FF

Nyallsvenske Ystadpågens framtid är oviss

27-årige Ystadpågen, Robin Jacobsson, har varit i Trelleborgs FF sedan 2014. I TFF har han, bland annat, varit med om den långa resa som klubben gjort från att vara ett bottenlag i division 1 till att nyligen ha säkrat avancemang till Allsvenskan. Men framtiden i TFF är oviss för Jacobsson.

Denna säsong gjorde Robin Jacobsson nitton matcher i TFF och var en del i det lag som säkrade det allsvenska avancemanget upp i Jönköping. En säsong som försvararen är nöjd med.
– Det har fungerat bra i år. Vi har fått ihop en väldigt bra grupp som fungerat väldigt bra, både på och utanför plan, det är vad som har gett oss framgångarna.

Hans första sejour i Trelleborgs FF gjorde han mellan 2008-2011 och fick då prova på allsvenskt spel i fyra matcher med klubben. Han kom tillbaka till klubben 2014 efter en tid i Bjärsjölagårdsklubben, BW90 och han är en av de spelare som varit med om resan från att vara ett bottenlag i division 1 till att nu nå Allsvenskan. Om den resan säger han så här.
– Den har varit bra! Väldigt oväntad får man väl säga. Det trodde man inte för tre år sedan när vi klarade oss kvar på målskillnad i division 1. Då trodde man verkligen inte att vi skulle bli klara för Allsvenskan tre år senare.

Hur kändes det när det allsvenska avancemanget säkrades mot Jönköpings Södra?
– Det kändes väldigt skönt! En väldig glädje. Målet som vi gjorde innan paus blev väldigt avgörande. Vi visste innan vi åkte upp att om vi gör ett mål måste Jönköping göra fyra. Det ska mycket till om vi ska släppa in fyra mål i en match.

Hans kontrakt med Trelleborgs FF går ut efter årsskiftet och än är inget klart med varken Trelleborgs FF eller någon annan klubb. Men diskussioner med TFF pågår.
– Framtiden är väldigt oviss i dagsläget. Vi får se lite nu de kommande veckorna vad som händer. Vi har pratat lite löst bara, men vi ska diskutera mer nu kommande tiden. Vi får se vad som händer.

Fotbollskarriären tog sin början i Ystads IF för Jacobsson och fortsatte sedan via Öja FF till Trelleborgs FF. Men trots att karriären tog sin början i Ystads IF och han har en historia i Öja FF är det faktiskt en annan Ystadklubb han följer mest i dagsläget.
– Däremot följer jag IFK Ystad! Jag har alla mina kompisar och även min bror i IFK Ystad. Så det är därför jag följer dem.

Men en återkomst till kompisarna och brorsan i IFK Ystad lär det inte bli för TFF-försvararen. Åtminstone inte på ett tag.
– Haha, nej. Det dröjer nog några år till, avslutar Robin Jacobsson

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close