HandbollHandbollsbloggenIFK KristianstadIK LåganNyheter

OV älskade situationen Sävehof hatade

OV Helsingborg kom från en förlust, nej en förnedring – och utan David Florander.
Framför sig hade de Sävehof, med fem raka utan torsk.
Det skulle ha varit en en rätt grov lögn att påstå att jag trodde en sekund på OV-seger innan matchen.
När de sedan tappade 2-0 till 2-7 efter drygt tio minuter hade jag kunnat satsa min ena testikel på bortaseger.

Men det här OV-laget har någonting.
Någonting som upphaussade, dundervärvade och ärkefloppen Sävehof INTE har.
Hjärta.

När OV Helsingborg kämpade sig tillbaka in i matchen gång efter annan var det inte på grund av teknisk briljans och ohygglig effektivitet. Man slet.
Samtidigt avgjorde de hela skiten med en japan med tio sekunder kvar. Det är SÅ man får tillbaka publiken – att vinna tighta matcher som underdogs. Att leka handboll i ett så pressat läge. Sådant måste man älska…

Men jag slogs verkligen utav hur andefattigt Partillelaget agerade. Och hur OV, när de hade häng på matchen inför slutminuterna, älskade situationen som Sävehof hatade.
Att Sävehof underpresterat så här långt under säsongen är ett understatement. Av mnga experter (alltså inte mig) utmålades de som ett SM-final-lag.

22-21 slutade det sedan #gulsvartmagi misslyckats med att göra någonting i sista anfallet.
Två BLYTUNGA poäng in till Helsingborgslaget som nu lämnar jumboplatsen och passerar Karlskrona i tabellen  (och samma poäng som Ricoh) . Det är såklart otroligt nytta av att ta en och annan oväntat seger och inte bara plocka pinnar mot sina bottenkollegor.

***

I division ett-serien noterar jag att Vinslöv fick ge sig på hemmaplan mot Ankaret.
Visst, vi var medvetna om att Vinslöv hade problem med truppen inför säsongen. Men en seger på åtta matcher ger en viss division två-aura…
Och låt oss anta att varken Sävehofs, Kristianstads eller Ystads U-lag är intresserade av att ta bryta sig ur moderföreningen och ta steget till Allsvenskan, ja då har faktikst Ankaret händerna på en kvalplats dit i nuläget – ivrigt jagade av H65 som jag faktiskt blev imponerad utav vid hemmasegern mot Warta senast.

***

I Hörby är snart arbetet i gång med de nya hallarna.
Frågan är vilket lag Lågan har nästa säsong. Efter att ha kvalat mot ettan (i Höör) i våras är man nu på kvalplats ner mot trean.
Personalomsättningen verkar ha blivit kostsam. Mot Pelle Källs HK Farmen ledde Lågan i halvtid, men tappade till sexmålstorsk.
Jag tror på herrhandbollen i Hörby – på lång sikt. Nu gäller det främst att hanka sig kvar i division zwei.

***

H43:s damer reste sig efter derbytorsken i Lund. Knapp, men till synes säker, seger borta mot Trelleborg var nog nyttigt för att man ska kunna vara med och kriga om en direktplats till division ett.

***

I helgen kommer poden #hutteboll med IFK Kristianstads klubbchef Nikolas Larsson.
Han är säkert speciellt nöjd med att gå på helg med Olafur Gudmundssons förlängning klar. Nu ska Pick Szeged, som IFK har ett bedrövligt facit mot (jag tror att det är 0-0-8), få åka i arenan.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close