IK PanternIshockeyNyheter

Panterns sportchef arbetsbefriad efter samarbetsvårigheter

Efter 40 års jobb i IK Pantern talar det mesta för att sportchefen Joakim Tillgrens tid i föreningen är över.

Idag på eftermiddagen kallades han till ett möte där han fick beskedet att han med omedelbar verkan är arbetsbefriad, trots att han så sent som inför säsongen skrev ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Tills vidare tar vår tränare Håkan Åhlund över alla Joakim Tillgrens uppgifter när det gäller det sportsliga medan jag själv går in och tar uppgifterna han haft på kansliet och det ekonomiska, säger Panterns ordförande Mattias Schönhult.

Som skäl till beslutet anger han samarbetssvårigheter, dels med tränarparet Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg, dels med styrelsen. Hur svårigheterna har yttrat sig vill han inte gå in på.

– Det här är något som växt fram, delvis i takt med att klubben blivit större. Joakim har gjort ett fantastiskt jobb som sportchef och det var inte länge sedan vi skrev ett långt kontrakt med honom, men det har dykt upp saker på vägen, enskilda händelser som sammantaget lett till att vi kände att vi måste ta det här beslutet.

Joakim Tillgren tycker inte att han varit svår att samarbeta med.

– Nej. Däremot är det utan tvekan så att jag varit väldigt kritisk till en del saker, bland annat till den påverkan Mårten Hedlund och den sfären haft på föreningen och när jag pratat med spelarna som sportchef och fått synpunkter har jag givetvis vidarebefordrat både de positiva och negativa sakerna.

– Jag har även lyft fram hur viktigt samarbetet med Malmö Redhawks har varit. När jag lockat hit nya spelare har ett ofta avgörande argument varit att Pantern är en bra språngbräda till Redhawks och SHL. Därför har jag internt lyft fram att då gäller det att visa det också när det blir aktuellt att släppa upp spelare, säger Joakim Tillgren.

Har du lagt dig i laguttagningarna och taktiken?

– Det har jag varit noga med att inte göra.

Om styrelsen efter ett tag kommer fram till att man trots allt vill att du ska fortsätta i Pantern, är du själv villig att göra det då?

– Bra fråga, just nu känns det inte så. Det blir svårt att jobba ihop med folk som agerar på det här sättet. När jag kom upp på mötet idag kom verkligen beslutet som en blixt från en klar himmel för mig.

Det ryktades att du i vintras var nära att bli sportchef i Oskarshamn. Hur nära var det?

– Inte så nära som det kanske framställdes. Kontakten fanns, men i samma veva förhandlade jag med Pantern och det kändes rätt och naturligt med ett långt kontrakt. Det vi skrev gäller till och med 2020.

Ole Törner

Foto Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close