InnebandyNyheter

Rökes damer ångar på

Röke fortsätter att ösa på i damernas division 1-innebandy och laget tillhör toppen av tabellen. En som det gått speciellt bra för i säsongsinledningen är 26-årige återvändaren, Marika Bengtsson. 

Marika Bengtsson (nummer 26 på bilden) kom tillbaka till Röke inför denna säsong efter att egentligen ha trappat ner på innebandyspelandet. Men nu är hon tillbaka i Röke IBK i division 1 där både hon och laget har gått som tåget i inledningen av säsongen. Men varken hon själv eller hennes tränare är jätteimponerad av inledningen.
– Säsongsinledningen har varit lite rörig. Hon har fått spela med ganska många olika spelare. Hon ligger tvåa i poängligan, vilket vi hade förväntat av henne, men hon hade nog kunnat göra ännu fler poäng om hon fått en och samma miljö att spela i. Nu är hon så pass duktig att vi har kunnat laborera runt henne. Men säsongsinledningen är godkänd, men det finns mer att hämta rent poängmässigt, säger Rökes tränare, Rickard Träff.
– Lite knackigt till och från men i det stora hela tycker jag vi har en bra bredd. Oavsett om det fungerat sådär i vissa matcher har vi kunnat knyta ihop säcken ändå, undantaget är matchen mot Malmö där det blev platt fall, säger Bengtsson själv.

Och för egen del?
– Både och. Jag tycker att jag har mer att ge, så kan jag väl säga. Jag har fått en ny roll och spelar toppforward, spelat back och vänsterforward också. Jag spelar lite där tränaren säger att jag ska vara. Men klart vill jag bidra framåt, det är därför de tagit in mig från första början. Så länge alla femmor producerar framåt är det inga problem. Det är mer när det inte händer som jag kanske behöver kliva fram, säger Bengtsson.

Vad säger du, tränare Träff, om Marika?
– För vår del har det varit skönt att få tillbaka Marika. Hon kom tillbaka inför denna säsongen och det har givetvis varit viktigt för oss. Det är en tjej som sätter en viss typ av kvalitetssäkring. Hon ställer höga krav på oss tränare men även sina medspelare. Hon bidrar till en bättre lägstanivå bara genom sitt sätt att vara. Sen är hon givetvis en väldigt duktig spelare och en bra person att ha i gruppen. Väldigt ödmjuk och uppmärksam på alla och hon bidrar på flera sätt. Hon är absolut en av seriens bästa spelare, säger Träff.

Skulle hon hålla för en högre nivå?
– Hon skulle absolut hålla i Allsvenskan, med god marginal dessutom.

Enligt din tränare ställer du väldigt höga krav på din omgivning. Hur stor vinnarskalle har du Marika?
– Man gräver inte ner sig i veckor som man kunde göra när man var yngre, men man vill alltid vinna matcher. Jag ställer högst krav på mig själv. Om min omgivning slår felpassningar eller missar något läge tycker jag inte det ger någonting, men gör jag det själv tar jag det på större allvar. Jag har väldigt höga krav på mig själv, säger Bengtsson

Vad satte ni för målsättning inför säsongen?
– Vi satte egentligen aldrig någon målsättning. Vi har alla vinnarskallar och vi har alltid legat i toppen. Det är klart att man vill vinna alla matcher, men vi har inte sagt att det är Allsvenskan vi siktar mot, även om kval är hur kul som helst. Men i första hand gäller det att vinna alla matcher, säger Bengtsson.

Ni verkar ha en god sammanhållning i laget och ni verkar även ha någon grej som involverar bulldogen i ert klubbmärke?
– Ja det har vi absolut. Vi brukar köra en segerdans till låten “who let the dogs out”. Det har bara blivit en grej, men jag vet inte riktigt var det kommer ifrån, avslutar Bengtsson.

Rasmus Hansson
Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close