Nyheter

Ny vändning av Fair Plays herrar

Underläge 0-2 efter dubblarna. I singelspelet visade Fair Play mästarklass och vände till seger 4-2 borta mot Upsala TK.

– Att ligga under med 0-2 efter dubblarna är tufft. Det var bara för spelarna att gå in på banan, ha kul och försöka spela ut. Och det gjorde grabbarna. En riktigt skön seger, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick.

Gästerna fick en blytung start i UTK-hallen. Isak Arvidsson/Pablo Figueroa förlorade förstadubbeln mot Boy Westerhof/Marcel Zimmermann i raka set. Filip Bergevi/Dragos Madaras inledde andradubbeln starkt och tog hem första set mot Erik Chvojka/Daniel Berta, men tappade och förlorade i supertiebreak

– Vi var med i andradubbeln men åkte tyvärr i supertiebreak. I förstadubbeln hade vi ingen chans, Upsala spelade för bra, säger Borg.

I singelspelet såg Isak Arvidsson till att det blev spänning igen när han besegrade Daniel Berta i en jämn tvåsetare med 7-5, 7-6. Snart var ställningen 2-2. För Pablo Figueroa svarade för en tung vändning mot Marcel Zimmermann på fjärdesingeln. Tysken hade en matchboll i egen serve, men Figueroa räddade den och vann matchen med 6-7, 7-6, 11-9. Filip Bergevi gav Fair Play ledningen med 3-2 i matcher efter en ny stabil insats. 6-3, 6-4 skrevs setsiffrorna till mot kanadensaren Erik Chvojka. Och kort därefter fullbordade Dragos Madaras vändningen. 20-åringen slog Boy Westerhof med 6-3, 7-6 på förstasingeln och Fair Play är på allvar med och slåss om en SM-finalplats.

– Vi är fortfarande med. Men nu ska vi njuta av den här segern ett litet tag innan vi börjar ladda för nästa match, säger Borg.

Fair Play ligger tvåa i tabellen, en poäng bakom Solna TK. Ny trea är GLTK som nollade SALK hemma i Göteborg. Två omgångar återstår. Fair Play har två hemmamatcher kvar och möter närmast serieledaren Solna TK på tisdag.

 

Upsala TK-Fair Play TK 2-4

S1: Boy Westerhof-Dragos Madaras 3-6, 6-7

S2: Daniel Berta-Isak Arvidsson 5-7, 6-7

S3: Erik Chvojka-Filip Bergevi 3-6, 4-6

S4: Marcel Zimmermann-Pablo Figueroa 7-6, 6-7, 0-1(9)

D1: Boy Westerhof/Marcel Zimmermann-Isak Arvidsson/Pablo Figueroa 6-3, 6-4

D2: Erik Chvojka/Daniel Berta-Filip Bergevi/Dragos Madaras 3-6, 6-1, 1-0 (4)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close