FotbollNyheter

Ny tränare och tre nyförvärv till Veberöds AIF

I år kom Veberöds AIF sjua i sin division 4-serie. Nästa säsong vill man mer och gör en liten satsning där nye tränaren Daniel Lindgren redan fått tre nyförvärv i truppen.

– Vi har dessutom förlängt kontrakten med åtskilliga av spelarna som redan fanns i klubben, man kan säga att i stort sett alla vi ville ha kvar är det. Just nu har vi 15 klara spelare i truppen. Jag vill ha 20 utespelare plus två målvakter och därför finns det utrymme tiil ytterligare ett par nyförvärv och att flytta upp någon från de egna leden, säger Daniel Lindgren, som de senaste säsongerna har tränat  IFK Trelleborg.

Innan dess var han i BK Flagg och i den klubben har VAIF hittat ett av nyförvärven. 23-årige målvakten Oskar Axberg blev den förste att skriva på.

– Oskar har jag handplockat två gånger, först till Flagg, han startade i BK Höllviken, och nu. Han har varit ordinarie i Flagg i division 3 och 4, har bra blick för spelet och är en pådrivare. Veberöds duktige målvaktstränare Mats Larsson kan säkert lyfta honom en bit till, säger Daniel Lindgren.

Det senaste nytillskottet har mycket mer rutin än så. Något oväntat bestämde sig den 35-årige mittfältsmotorn Alvaro Olguin Maldonado från Malmö (bilden, foto Bildbyrån) för spel i Veberöds AIF. Senaste adressen var Kosova IF. Innan dess har han spelat i division 2 till Superettan i klubbar som Lunds BK, MABI/FC Rosengård, BW90 IF, FC Höllviken och IFK Malmö. En kort period var han dessutom utlandsproffs i Burma, i Zeyar Shwe Myay FC .

– Alvaro är ren och skär karaktär, ett proffs ut i fingerspetsarna och en duktig passningsspelare. Eftersom han är ett föredöme när det gäller att sköta den fysiska biten kommer han att kunna spela i många år till, berömmer Daniel Lindgren.

Det tredje nytillskottet är en återvändare. Efter en sejour i Sövde IF lockar det på nytt med spel i VAIF för 32-årige Axel Rosberg.

– Axel har ju andats Veberöds AIF i hela sitt liv. Där vet alla vad vi får.

Minst lika viktigt är dock att så många valde att teckna nya kontrakt. Bland dem som förlängt finns lagkaptenen Kristoffer Lindfors och anfallaren Mattias Jönsson.

– Mattias var ett hett villebråd för andra klubbar. När jag hade individuella samtal med spelartruppen var han den förste jag pratade med och han blev också den förste att skriva på, berättar Daniel Lindgren och betonar att det inte alls var självklart att han skulle tacka ja till erbjudandet att ta över tränarrollen i Veberöds AIF.

Som så många andra hade han hört snacket om att VAIF inte precis är känt för att ha den träningsvilligaste seniortruppen.

– Jag var inte alls sugen, faktiskt. Men så åkte jag hit och när jag träffade representanterna för klubben ändrade jag mig direkt. Det är så många lag  som snackar om att de ska satsa. Sedan frågar man dem hur de ska göra det och de har ingen aning, bara att de ska satsa. I Veberöd finns det en tanke bakom också.

– Bara en sådan sak som att de ville att jag skulle skriva på två år för att ordna en kontinuitet och att de vet att det finns flera riktigt duktiga ungdomar på gång, men att de behöver ett par år till innan det går att få full nytta av dem. Staben kring laget är dessutom väldigt bra, säger Daniel Lindgren och nämner förutom Mats Larsson, sportchefen Lennart Fridh, assisterande tränaren Thomas Jaldérus och de två lagledarna Jonas Adolfsson och Mårten Lindfors.

– Thomas har till exempel precis blivit klar med sin UEFA A-tränar-utbildning.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close