Nyheter

Fair Play upp i serieledning med en omgång kvar

Fair Play TK besegrade Solna TK med 4-2 och är ny tabelletta i Elitserien.

 – En skön seger! Två riktigt bra dubblar från vår sida i dag. Vi spelade vår bästa dubbel när det behövdes som mest. Sen visste vi att singlarna skulle bli tuffa, men vi vann, det var det viktigaste, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick

Isak Arvidsson och Pablo Figueroa har inte fått dubbelspelet att stämma till hundra procent tidigare i serien, men mot tyskarna Frank Wintermantel/Jonas Luetjen lossnade allt. Arvidsson/Figueroa vann i raka set, 6-1, 6-2. Efter en lång och tuff match stod hemmalaget som segrare även i den andra dubbeln. Filip Bergevi/Dragos Madaras slog Filip Pripic/Jonathan Mridha med 6-4, 4-6, 1-0 (10-5) och det var fördel Fair Play inför singelmatcherna.

Pablo Figueroa tände till på fjärdesingeln och slog Filip Prpic i en tuff tvåsetare med 6-3, 6-4. Det var Solnaspelarens första singelförlust i årets elitserie. Men Solna kom igen och tog hem förstasingeln. Dragos Madaras fick se sig besegrad av formstarke Jonathan Mridha (3-6, 2-6). Kort därefter knöt Isak Arvidsson nävarna och bjöd på ett segervrål när han slog in matchbollen mot Jonas Luetjen. Fair Play-spelaren stod för en stabil insats och vann med 6-1, 6-3. Kvällens sista match mellan Filip Bergevi och Frank Wintermantel blev en riktig sluggerfest. Fair Play-spelaren höll jämna steg med den hårdslående tysken, men förlorade tredjesingeln med 6-7, 5-7.

– Pablo och Isak gör kanonmatcher. Filip var nära att vinna sin match. ”Dodi” (Dragos Madaras) hade det tufft, men han är duktig (Jonathan) Mridha. Nu är det bara in och köra mot Lidköping på fredag, säger Borg.

I och med segern klättrar Fair Play förbi Solna i tabellen och är ny serieledare. Sista elitseriematchen spelas på fredag mot Lidköping hemma på Fair Play Stadion. Fyra lag gör upp om finalplatserna: Fair Play, Solna TK, GLTK och Upsala TK.

Fair Play TK-Solna TK 4-2

S1: Dragos Madaras-Jonathan Mridha 3-6, 2-6

S2: Isak Arvidsson-Jonas Luetjen 6-1, 6-3

S3: Filip Bergevi-Frank Wintermantel 6-7(1), 5-7

S4: Pablo Figueroa-Filip Prpic 6-3, 6-4

D1: Isak Arvidsson/Pablo Figueroa-Frank Wintermantel/Jonas Luetjen 6-1, 6-2

D2: Filip Bergevi/Dragos Madaras-Filip Prpic/Jonathan Mridha 6-4, 4-6, 1-0 (5)

Relaterade artiklar

Back to top button
Close