Nyheter

Höörs kommunstyrelse: “Vi ska ompröva besparingsförslagen”

Höörs kommunalråd Stefan Lissmark (S) och Anna Palm (M) har valt att svara gemensamt på den kritik som framförts för Höörs föreningsliv och Skåneidrotten.
Till Skånesport riktas följande skrivelse.

Svar på Skåneidrottens insändare

Tack för er insändare och ert konstaterande att idrotten är en viktig samhällsaktör och behöver stöd.
Vi har samma tankar och syn på både idrotten och kulturen som ni.
I tider där pengar inte räcker till måste man dock välja. Ofta är det när det gäller en kommunal verksamhet är det som att välja mellan pest eller kolera då allt egentligen behövs. I första hand måste vi förtroendevalda då prioritera det som är lagstadgat dvs förskola, grundskola, äldreomsorg och omsorg och de som behöver samhällets hjälp. Därefter måste vi se till att inte spara på systembärande verksamheter det vill säga sådant som behövs för att fatta rätt beslut eller dokumentera det som görs. Vidare måste vi också akta oss för att göra besparingar som är kontraproduktiva dvs kommer att kosta oss mer framöver än vad vi sparar in på just nu.

Föreningsbidrag kan vara en sådan post som är kontraproduktiv att dra ner på. Därför kommer kommunstyrelsen att tillsammans med Kultur- och fritidsnämnden i denna vecka att se över och ompröva de besparingsförslag som är lagda var gäller ungdomsföreningar, kulturföreningar och studieförbund för att se om vi kan ta ett annat beslut.

Stefan Lissmark
Kommunstyrelsens ordförande

Anna Palm
Vice ordförande Ks

Relaterade artiklar

Back to top button
Close