FotbollLB07Nyheter

Isländsk landslagsveteran klar för LB07

LB07 har gjort klart med Rakel Hönnudottir från den isländska klubben Breidablick.

De 28-åriga anfallaren har spelat 85 landskamper för Island och deltagit i två EM-slutspel (2009 och 2013). I landslaget har hon dock fått flytta runt på flera olika positioner.

– Hon har till och med varit högerback någon gång. Men det är som forward hon är tänkt i LB07. Vi har saknat anfallskraft och Rakel har oftast gjort många mål i sina klubblag, säger LB07:s klubbchef Johan Andersson.

De senaste säsongerna har Rakel Hönnudottir varit lagkapten i Breidablik, som FC Rosengård mötte i Champions League hösten 2016. FC Rosengård vann, men med knapp marginal: 1-0-seger borta och 0-0 hemma.

Kontraktet är skrivet på ett år.

– Vi är inte i en situation där vi kan skriva långa kontrakt. Skulle det gå riktigt åt pipsvängen och LB07 bli degraderat kan vi inte sitta med allsvenska kontrakt i elitettan. Förhoppningsvis kan vi bli så etablerade att vi i framtiden kan resonera annorlunda. Än är vi dock inte där, så det blir för mig att förhandla med 22 spelare plus ledare varje år.

– Jag tycker ändå att vi visat att LB07 tagit ett par kliv i och med att vi nu kunna locka hit spelare som Rakel Hönnudottir och Hanna Terry, säger Johan Andersson.

För någon vecka sedan gjorde ju LB07 klart med 27-åriga yttermittfältaren/forwarden Hanna Terry från KIF Örebro.

Kommer det att bli fler nyförvärv?

– Ja, bland annat letar vi efter ytterligare en forward. Anfallskraften måste som sagt vässas, säger Johan Andersson.

Klara förluster är talangen Nellie Lilja, som valt FC Rosengård och Malin Gunnarsson.

Bland dem som skrivit nya kontrakt finns Anna Welin, Malin Winberg, Emma Lind och Anna Björk Kristjansdottir (där det fanns en option för säsongen 2018).

En spelare som fortfarande inte förlängt är lagkaptenen Mia Persson.

– När jag pratar med Mia får jag en positiv känsla. Vi har gott hopp om att få behålla henne.

Rakel Hönnudottir skulle egentligen presenterats på en presskonferens på Bunkeflo idrottsplats idag klockan 16.00. Men den fick ställas in. Hon blev sjuk hemma på Island och tvingades skjuta upp avresan.

– Så jag får sitta här själv, titta ut på regnet och äta upp kakorna. Men framförallt glädjas åt ett riktigt bra nyförvärv, säger Johan Andersson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close