FotbollNyheterTrelleborg FF

En Fröjdh att bli uttagen i landslaget

En trupp på 66 man har tagits ut för Sveriges P17-landslag. Uttagningen gäller ett läger på Bosön mellan 7-10 december. En av de uttagna i truppen heter Samuel Fröjdh och tillhör till vardags Trelleborgs FF.

Det blåser positiva vindar över hela Trelleborgs FF och det ena positiva beskedet efter det andra avlöses.

Först vann damlaget sin division 3 och kommer nästa säsong spela division 2. Efter det var det herrarnas tur att säkra avancemang till Allsvenskan och nu har klubben fått en representant i landslagssammanhang.

17-årige TFF-försvararen, Samuel Fröjdh, har blivit uttagen till den 66-mannatrupp som ska resa till Bosön den 7:e december för ett tre dagar långt läger.
– Det är jättekul! Det är en stor ära att få vara med på läger som dessa och visa vad man går för. Det ska bli jättekul.
– Det har gått bra i klubblaget i år också. Det är väl en av anledningarna till att man blivit uttagen.

Han har tidigare blivit uttagen till de svenska pojklandslagen och har två landskamper i bagaget, då i P15-sammanhang. Men nu är Fröjdh uttagen i landslagssammanhang igen och ser lägret som ett bevis på att han gjort det bra i år.
– Det är så klart väldigt roligt och väldigt stort. Detta är ett kvitto på att man gör någonting bra också.

För dem som inte sett dig spela. Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är bra på att försvara. Jag är vänsterback som mestadels spelar mittback men spelar också en del mittback. Jag har en ganska bra vänsterfot och jag har en förmåga att läsa spelet tycker jag.

Denna säsong har 17-åringen mestadels tillhört U19-laget men även varvat spel med både U17- och U21-laget. En säsong han själv är väldigt nöjd med.
– Detta året har varit väldigt bra. Jag har mestadels spelat U19 men även en del U17, U21. I U19-laget har vi stört och vunnit över IFK Göteborg bland annat och spelat jämnt med de andra toppklubbarna. I U17 började vi dåligt men hade en stark höst och fick en hyfsad placering.

Men det är inte bara i TFF:s U-lag han blivit uttagen för matchspel i år. Vid två tillfällen har han också varit med TFF:s A-trupp, dock utan att få någon speltid.

Hur ser du på din chans att eventuellt få någon speltid med A-laget redan nästa säsong?
– Det blir ju tuffare nu när det blir Allsvenskan. Men om man får chansen att vara med och träna med A-laget så får man försöka ta chansen och visa att man vill vara däruppe, avslutar Fröjdh.

Övrigt skånsk deltagande till landslagslägret på Bosön:

Max Mårtensson, Helsingborgs IF
Alex Sjöholm, Helsingborgs IF
Omar Dampha, Kristianstad FC
Noel Hansson, Malmö FF
Melker Nilsson, Malmö FF
Måns Ingvarsson, Malmö FF
Jakob Tånnander, Malmö FF
Pavle Vagic, Malmö FF
Kevin Harletun, Malmö FF

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close