FotbollMalmö FFNyheter

MFF får två sportchefer – Per Ågren gör comeback

MFF kommer att göra en omorganisation som innebär att klubben från och med nästa säsong får två sportchefer. Daniel Andersson kommer att vara ansvarig för senior-, U19- och U17-laget. Per Ågren (bilden) blir sportchef ungdom, det vill säga för den övriga ungdomsverksamheten, inklusive fotbollsskolan och de sportsliga delarna av grundskole-akademierna.

Dessutom inrättas en ny halvtidstjänst direkt underställd A-lagstränaren som får ansvar för U21 och blir länken mellan U19 och A-laget. MFF har ännu inte gått ut officiellt med vem som ska få den tjänsten, men det kommer att bli Andreas Georgson, som nu är scoutingansvarig på ungdomsidan.

– Det blir lite lättare för mig att greppa helheten och jag kan se till att U21, U19 och U17 spelar mer likt A-laget. Jag vill inte definiera det med siffror och system utan mer i sättet vi ska spela och utbilda, säger Daniel Andersson.

I och med den historiskt stora uppflyttningen av lärlingar – sex nya ska komplettera de tre som redan finns i A-laget – måste MFF bli ännu bättre på att underlätta för spelarna att ta klivet från U till A. På onsdagskvälens medlemsmöte hymlade man heller inte om att det fortfarande återstår en del innan målsättningen att 50 procent av A-truppen ska bestå av egenutvecklade spelare och att man varje år ska etablera 1-2 nya egna produkter i A-laget uppfylls.

– 1,5 i snitt alltså och med etablera menar vi spela hälften av matcherna. Där är vi inte riktigt ännu, men med den här omorganisationen vill vi nå dit och där kommer den nya halvtidstjänsten att bli viktig, säger MFF:s VD Niclas Carlnén.

Omorganisationen görs utan att man nyanställer eller utökar antalet anställda. Anreas Georgson internrekryteras och Per Ågren, som nu jobbar på MFF i samhället kommer att ta med sig sina arbetsuppgifter därifrån in i den nya sportchef ungdom-tjänsten.

– När det gäller fotbollsakademierna kommer det sportsliga att ligga på mig medan MFF i samhället sköter administrationen, fotbollsskolan förs också över från MFF i samhället. Hur vi ska göra med Skånecupen är ännu inte riktigt beslutat, säger Per Ågren och berättar att det även kommer att bli en flytt i Swedbank stadion-lokalerna.

– Jag kommer att sitta kvar uppe i MFF i samhället-lokalerna och ett par av de som jobbar på ungdomssidan kommer också att flytta dit.

Som Skånesport redan berättat fortsätter Roland Larsson som U19-tränare tillsammans med Jeffrey Aubynn som flyttas upp från U17 och ersätter Anders Palmér. I U17 blir Robin Asterhed fortsatt ansvarig med nyrekryterade Max Westerberg som assistent. Och Daniel Andersson kommer att öka sitt engagemang för de äldre ungdomslagen.

– Det blir att se betydligt fler U19- och U17-matcher, konstaterar han.

Mats Engqvist, som i många år varit ungdomsansvarig i MFF, kommer att ingå i Daniel Anderssons stab. Han ska jobba med övergripande administration och planering.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close