Nyheter

Redhawks lånar in back från konkurrent

Redhawks är just nu skadedrabbat, inte minst på backsidan. Med anledning av detta förstärks nu denna lagdel med den danske landslagsmannen, Matias Lassen, 21, som ansluter på lån från Mora IK.

I ett pressmeddelande kommenteras affären.
– Vi behöver bredda vår backsida i det prekära läge vi befinner oss i just nu och att få in Matias nu passar oss perfekt. Det är en back som vi har tittat på tidigare och har bra koll på via det danska landslaget, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här säsongen har Lassen spelat 17 SHL-matcher på vilka han snittat drygt 13 minuter per match. I fjol var han en nyckelspelare när Mora tog kliver från HockeyAllsvenskan till SHL och han fick dra på sig den danska landslagsdressen under VM i Köln. Hans insatser under fjolårssäsongen gav honom också priset som Danmarks bästa back 2017.

Matias Lassen lånas till att börja med in över de fyra kommande matcherna, fram till landslagsuppehållet i mitten av december. Han anländer till Malmö Arena under eftermiddagen och är spelklar redan till kvällens match. Lassen kommer att bära tröja nummer 12.

FAKTA / #12 Matias Lassen
Back, vänsterfattad
Född: 1996-03-15
Födelseort: Rödovre, Danmark
Läng / vikt: 182 cm / 82 kg
Moderklubb: Rödovre SIK
Klubbar i karriären: Rödovre, Leksnad, Mora
Meriter: VM-spelare 2017, Avancemang till SHL 2017, Bästa back i Danmark 2017
Aktuell: Lånas ut till Malmö Redhawks fram till landslagsuppehållet till att börja med.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close