FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

SSP har fått konkurrens om MFF-jobbet

Omorganisationen med två sportchefer har ni redan kunnat läsa om (här).

Här är lite annat av det övriga som kom fram på MFF:s medlemsmöte:

Upphandlingen av servicen i kioskerna och de övriga serveringarna på Stadion är i full gång. Avtalet med SSP går ut efter 2018 och VD:n Niclas Carlnén berättade att man redan träffat fem aktörer som vill ha uppdraget. SSP är en av dem. Nästa vecka träffar MFF tre till. För ett tag sedan gick SSP ut och påpekade att uppdraget är så svårt att rätt få borde vara intresserade. Att MFF kommer att prata med minst åtta visar att intresset är lite större än så. Beslutet kommer troligen inder det första kvartalet och senast före sommaren.

MFF fick massvis med nya medlemmar 2015, till viss del på grund av att det underlättade köpet av Champions League-biljetter samt den allmänna haussen CL-spelet innebar och man passerade 7 000. 2016 blev det en nedgång, men nu är man nästan uppe på toppnivån igen. Just nu har MFF 6 928 medlemmar.

Håkan Jeppsson berättade att förlusten 2017 kommer att bli strax under tio miljoner kronor. Marknadsintäkterna har ökat till 70 miljoner, omsättningen hamnar en bit över 200 miljoner utan Europa-spelet och man har lyckats minska kostnaderna något. Men missen mot FK Vardar spökar. MFF hade budgeterat att nå längre i Champions League-kvalet och därför blir det en ekonomisk förlust. MFF-ordföranden betonade dock att det inte är någon ko på isen, enstaka förlustår måste man ta med den kassan MFF förfogar över. På sikt vill han däremot att MFF som “bas” ska omsätta betydligt mer än 200 miljoner utan Europaspel. Den grunden behövs för att kunna öka spelarlönerna, vilket i sin tur är en förutsättning för att kunna behålla spelarna längre.

Gunnar Djupes minnesfond är stiftad. Därmed kan MFF börja dela ut stipendier från den. Men Håkan Jeppsson och Niclas Carlnén är noga med att betona att klubben inte har fått 10-15 miljoner från den store och före sin död okände MFF-supporterns arv. MFF disponerar avkastningen från hans förmögenhet. Pengarna från den ska delas ut som årliga stipendier på ungdomssidan och styrelsen i MFF får ansvaret.

MFF har tecknat avtal för att öppna nya grundskoleakademier i Ystad och Svalöv med start 2018.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close