HandbollLUGINyheter

EHF-cupen: Axnérs vagabondådra bultade hårt

LUGI:s herrar fick en “upplevelsemässig drömlottning” när grupperna i EHF-cupen fastställdes.
– Försvarsmässigt är vi lika bra nu som när vi gick till kvartsfinal i samma turnering 2014, säger tränare Tomas Axnér.

Bundesligaledarna Füchse Berlin.
Den franska ligaåttan med en flocka gamla storheter Saint-Raphael Var Handball.
Samt Helvetia Anaitasuna, delad tvåa i Spanien efter suveränerna Barcelona.
Där har ni LUGI:s motståndare i EHF-cupen. Lagen möter varandra hemma och borta och de två främsta går till kvartsfinal.
– Vi fick tre drömställen upplevelsemässigt. Pamplona, Berlin och franska rivieran. Det är inga industriområden i Slovenien vi ska till direkt. Min vagabond-ådra bultade rätt hårt när lottningen var klar, säger Axnér och lägger snabbt till:
– Jag tror att det finns möjligheter att locka med sig sponsorer och supportrar kring det här äventyret. Naturligtvis blir det tufft rent sportsligt.

Saint-Raphael Var Handball ligger åtta i franska ligan och medelhavsgänget, strax utanför Cannes, är inte helt omöjligt att rubba i kampen bakom troliga gruppsegraren Berlin.
– De har två vänsterhänta landslagsspelare som som spelat VM, ett tunisiskt monster, en spansk stjärna och lite till. De har verkligen ett bra lag på papperet, säger Axnér och betonar en gnutta på “papperet”.

I Helvetia Anaitasuna, beläget i Pamplona, spelar Vinslövs stolthet Henrik Nordlander.
– Spanjorerna har flera bra spelare. De ligger tvåa i den spanska ligan som visserligen inte är vad den en gång varit varit. Möjligtvis kan vi mäta oss med det spanska laget och sedan göra en bra match hemma mot fransmännen. Det får bli vad det blir resultatmässigt.
Du vet ju å andra sidan vad som brukar krävas i exakt detta sammanhang?
– Ja. Försvarsmässigt är vi lika bra nu som när vi gick till kvartsfinal i samma turnering 2014 och slog ut flera bundesligalag på vägen.

Berlin då? Vad har du för relation till den klubben?
– Ingen alls egentligen mer än att jag känner både tränaren och managern för laget. Fuchse var en klubb som gick upp i Bundesliga året efter det att jag stack därifrån. de har en väldigt fin hemmaarena som man kan proppa in över 10 000 åskådare i. Mattias Zachrisson och danske Hans Lindberg  spelar där.
De leder Bundesliga med 12-1-2 på 15 matcher…?
– Alltså blir det otroligt inspirerande för oss.

Hur påverkar det er vardag annars med detta EHF-lir?
– Det kommer blir tight i februari och klubben måste flytta på en massa matcher. De två sista matcherna i gruppspelet äger rum mitt under slutspelet. Det är ett litet dilemma för oss och man kan ju alltid ifrågasätta planeringen, å andra sidan var det samma sak förra gången och då löste sig det mesta rätt bra.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close