Nyheter

Föreningar delar på 15 miljoner från Sparbanken Skåne

Den 200 år gamla sparbankstraditionen lever vidare på Sparbanken Skåne. Nu delar bankens ägarstiftelser ut anslag till cirka 250 projekt i föreningar och organisationer runt om i Skåne.

Idén om en bank som inte bara främjar sparande och en sund ekonomi, utan också verkar för en positiv utveckling i samhället föddes i början av 1800-talet. Sparbanken Skåne tar sparbankstraditionen in i framtiden, bland annat genom att bankens tre ägarstiftelser ser till att delar av bankens överskott går tillbaka till ideella krafter i närområdet.

Under hösten har föreningar i Skåne kunnat ansöka om stöd till olika projekt. Totalt har stiftelserna beslutat om tilldelning av 15 miljoner kronor till cirka 250 projekt. Bland de som får bidrag märks Eslövs AI Bordtennis som får 75 000 kronor från Sparbanksstiftelserna Finn och Färs & Frosta för upprustning av sin träningshall, bland annat med ytterligare handikappanpassning av entrén.
– En av de fina sakerna med att vara sparbank är att vår vinst gör nytta här i regionen. I samarbete med ägarstiftelserna kan vi vara med och göra en verklig skillnad för många. I slutänden är det alla våra kunder som är med och för sparbankstraditionen vidare, säger Helena Björkman, bankchef för Sparbanken Skåne i Eslöv, Svalöv, Höör och Hörby/Löberöd.

Bland övriga som får stöd märks RFSL Kristianstad som får 50 000 kr från Sparbanksstiftelsen 1826 för Kristianstad Pride 2018, Sjöbo IF som får 21 000 kr från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta för att genomföra HLR-utbildning för samtliga medlemmar samt Byahusets Vänner i Södra Sandby som får totalt 150 000 kr från Sparbanksstiftelserna Finn och Färs & Frosta för ombyggnation av lokalen Garaget till en mötesplats för unga.
– Som ägare till Sparbanken Skåne prioriterar vi breda satsningar som kommer många till del. Just barn- och ungdomsinitiativ ligger oss extra varmt om hjärtat, säger Katarina Andrén, VD Sparbanksstiftelsen Finn.

Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser tar hand om vinstutdelning från banken och ser till att pengarna kommer samhället till godo. Två gånger om året hålls öppet för ansökningar om projektbidrag.

Se om DIN förening är med och delar på pengarna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close