FotbollNyheter

Succé i division 2 – nu får Kullabygden ny tränare

Nästa säsong blir det spel i division 1 på Höganäs Sportcenter. Efter en stark säsong i årets division 2 vann Kullabygdens DFF sedermera sin serie och avancerar därmed ett hack i seriesystemet. Men till nästa säsong blir det en ny tränare i laget.

Magnus Forssberg tar över ansvaret i Kullabygdens DFF och får därmed chansen att träna laget i division 1 efter att Stefan Lindblom fört upp laget från division 2 men nu väljer att kliva åt sidan och tacka för sig.

Och den nye tränaren ser fram emot sitt nya uppdrag som tränare för Kullabygden, ett lag han tycker har visat prov på en stark vilja.
– Det ska bli kul! Jag har följt dem i nästan två år och de har en väldigt fin inställning. Just inställningen och viljan i laget tycker jag ska bli kul att ta del av.

Sedan serien tog slut i början av oktober har det varken varit någon rast eller ro för laget. Förberedelserna för nästa års division 1 tog fart efter bara tre veckors uppehåll och nu tränar laget fyra gånger i veckan. För det finns en del saker som den nye tränaren vill slipa på.
– Jag vill ändra lite i försvarsspelet, eller förbättra positionsspelet om man säger så. Vill även ändra lite i anfallsspelet och se till att beslutsfattandet blir snabbare, det kommer vi träna på.

Målet för 2018 är ännu inte riktigt bestämt. Men en sak är säker redan nu. Magnus Forssberg vill se till att klubben fortsatt är ett division 1-lag till 2019.
– Målen har vi inte satt gemensamt ännu, men det kommer så småningom. Vi har tappat ett par viktiga spelare men målen beror också lite på vad som händer nu truppmässigt. Men givetvis är ett mål att stanna kvar i division 1, det måste det vara. Sen får vi se vad som händer.

Det Kullabygden-lag som i år sett till att fixa avancemanget till division 1 är ett väldigt ungt sådant. I truppen är det endast fem spelare som har passerat 20-strecket. Magnus Forssberg ser dock mestadels fördelar i att nu få träna ett så pass ungt lag som nu har några tuffa månaders förberedelse framför sig.
– Det blir naturligtvis tufft. Men samtidigt är detta ett väldigt, väldigt ungt lag. De har ett halvår på sig att lyfta och det kan de göra allihopa. Det är ingen som passerat sitt bäst före datum så att säga. Det finns alla möjligheter att de lyfter sig en halv division fram till april. Det har jag varit med om förr då jag tränade Jonstorp. Det går att göra med unga spelare, avslutar Forssberg.

Rasmus Hansson
Foto: Joel Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close