skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Fair Plays herrlag klart för tionde raka SM-finalen

Fair Play TK vann alla matcherna mot Lidköpings TK i sista elitserieomgången och är klart för SM-final.

– Det blev en ganska komfortabel seger. Men matcherna ska spelas också och grabbarna gjorde jobbet i dag. Nu är vi i final, det är riktigt skönt, säger Fair Play-coachen Robin Borg i ett pressutskick efter 6-0-segern.

Serieledande Fair Play hade allt i egna händer inför sista omgången och hemmamatchen mot Lidköpings TK blev en ganska behaglig resa. Filip Bergevi säkrade finalplatsen när han slog Jacob Engström med 6-1, 6-0 på tredjesingeln. Då hade redan Isak Arvidsson spelat hem andrasingeln. Fair Play-spelaren släppte inte något game mot Melker Isaksson. Dragos Madaras repade sig snabbt efter förlusten mot Solnas Jonathan Mridha tidigare i veckan och tog hem förstasingeln. Fair Play-spelaren besegrade Oliver Andersson med 6-2, 6-1. Och på fjärdesingeln spelade Mohammed Shabib, som gjorde sitt första elitserieframträdande den här säsongen, säkert och vann mot Jonathan Backman med 6-1, 6-2.

Fair Play TK vann båda dubblarna utan problem. Förstaparet Isak Arvidsson/Pablo Figueroa besegrade Jacob Engström/Oliver Andersson med 6-2, 6-0. Mohammed Shabib/Filip Bergevi, som spelade för hemmalaget i den andra dubbelmatchen, släppte bara tre game mot Oskar Jonsson/Jonathan Backman. Setsiffrorna skrevs till 6-2, 6-1.

Solna TK körde över Upsala TK på bortaplan och knep den andra finalplatsen.

– Kul, det var en bra match när vi möttes senast. Solna är ett väldigt bra lag, så det blir en tuff final. Skönt att vi spelar på hemmaplan, säger Borg.

 SM-finalen spelas söndagen den 10 december på Fair Play Stadion.

Fair Play TK-Lidköpings TK 6-0

S1: Dragos Madaras-Oliver Andersson 6-2, 6-1

S2: Isak Arvidsson-Melker Isaksson 6-0, 6-0

S3: Filip Bergevi-Jacob Engström 6-1, 6-0

S4: Mohammed Shabib-Jonathan Backman 6-1, 6-2

D1: Isak Arvidsson/Pablo Figueroa-Jacob Engström/Oliver Andersson 6-2, 6-0

D2: Filip Bergevi/Mohammed Shabib-Oskar Jonsson/Jonathan Backman 6-2, 6-1

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close