IK PanternIshockeyNyheter

Panternlaget visade moral mitt i turbulensen

Sportchefen Joakim Tillgren entledigad och tränaren Håkan Åhlund placerad på läktaren. Mitt i turbulensen bet dock spelarna i IK Pantern ihop, kom igen från underläge 0-2 i den tredje perioden, kvitterade till 2-2 när det återstod 14 sekunder och avgjorde matchen mot Tingsryd i förlängningen.

– Vi har visat en grym karaktär med att avgöra i slutet av matcherna och har lyckats nu tre-fyra gånger. Och herregud vilken skön känsla det var att vinna. Vi hade så många chanser att sätta dit pucken och nu föll det på min klubba att avgöra, sa Anders Grönlund som tryckte dit segermålet 3-2 efter 61,14.

Med allt som hänt och händer utanför det rent sportsliga i klubben trodde många att Pantern skulle få svårt att vinna, inte minst efter 1-4 mot Vita Hästen i veckan.

– Men vi är en väldigt stark grupp och försöker att undvika att påverkas av alla yttre faktorer. Vår arbetsplats är på isen och där jobbar vi för varandra.

Att huvudtränaren Håkan Åhlund satt på läktaren istället för att coacha laget ska enligt trovärdiga uppgifter i Kvällsposten bero på att spelartruppen krävt det. Ingen vill dock ge några kommentarer om det.

– Det är styrelsens beslut som gjorde att han satt på läktaren idag, därför är det den som ska uttala sig. Vad vi spelare sagt eller inte sagt kommer vi inte att kommentera, betonade Anders Grönlund.

Med Håkan Åhlund på läktaren var det assisterande tränaren Fredrik Hallberg som coachade laget.

– Jättestarkt av oss att vända matchen, men jag tyckte att vi från det första bytet till det sista körde hela vägen ut och att vi idag uppträdde ganska nära där vi vill vara. Vi gjorde en jättebra match. Att vi vann var rättvist.

Hur påverkas du av situationen? Vet du eller Åhlund vad som händer nästa match?

– Jag fokuserar bara på nästa byte, faktiskt. Det jag inte kan påverka måste jag tänka bort. Frågorna utanför matchen överlåter jag till Håkan som fortfarande har det sportsliga ansvaret.

Är det du som håller i träningen imorgon?

– Ja, det är jag som gör det.

På läktaren satt även ett par skadade och avstängda spelare. Johan Ivarsson och Sebastian Dyk är skadade och Robin Dahse avstängd. Dahse får IKP klara sig utan ett tag.

– Han fick den här matchen plus två matcher nästa vecka och en fjärde i böter, berättade Fredrik Hallberg.

Pantern hade dock fått låna in 19-årige Simon Ericsson från Malmö Redhawks J20-lag. Han gjorde en stark insats.

– jag tränade honom i Tyringe så det var ingen överraskning för mig att han var bra. Förhoppningsvis är han med oss nästa match också eftersom Ivarsson inte kan vara det, påpekade Fredrik Hallberg.

I den första perioden gjorde Panterns lilla klack ett inlägg i turbulensen och maktkampen som pågår i klubben genom att veckla ut två banderoller med texten Hedlund ut och Tillgren in.

Sedan höll de dem uppe i tio minuter medan de skanderade “Tillgren ska hem till Pantern igen”, “Hedlund ut” och “det är vi som är IKP”.

Joakim Tillgren var också på plats i Malmö Isstadion och gladde sig åt klackens ställningstagande för honom och mot Mårten Hedlund i styrelsen.

– Då är det i alla fall några som uppskattar vad jag gjort för föreningen, konstaterade han.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close