FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF-veteraner lägger av – får nya roller i klubben

Sedan tidigare har det stått klart att målvakten Fredrik Fritz Persson lägger handskarna på hyllan. Men nu meddelar ytterligare två TFF-veteraner att deras fotbollskarriärer nu är över.

Magnus Andersson och Kristian Haynes har de senaste åren agerat spelande assisterande tränare till huvudtränaren Patrick Winqvist i TFF. Men nu väljer de två rutinerade spelare att avsluta sina spelarkarriärer efter att ha varit med om att ta TFF från division 1 till Allsvenskan. Dock kommer deras assisterande tränarroller fortsatt bestå.

Och det är en del rutin som försvinner från spelartruppen.

36-årige Magnus Andersson kom till Trelleborgs FF 2007 från Halmstads BK och gjorde 379 framträdanden i TFF-tröjan. Nu kommer han fortsätta i föreningen som assisterande tränare i A-laget och fys-ansvarig från A-lag ner till P15 samt ha ansvar få en delad administrativ roll inom TFF-ungdom tillsammans med Jimmi Olsson.

Kristian Haynes, även han 36 år gammal, har gjort tre olika sejourer i klubben. 2002 gjorde han sin första säsong på Vångavallen och kom tillbaka till föreningen 2015 från Mjällby AIF. Haynes gjorde 386 matcher för TFF och kommer nu fortsätta som assisterande tränare i A-laget, sportchef för TFF-ungdom samt ansvarig för TFF:s samhällsprojekt – En kraft i samhället.

Säsongen 2017 gjorde mittbacken Magnus Andersson 28 matcher (varav 27 från start) i Superettan.
Kristian Haynes gjorde, från sin mittfältsposition, 24 matcher varav 19 varav från start.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close