FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS om spelarsituationen: “Man måste ha plan A, B och C”

Landskrona BoIS bygger för 2018.
En stor del av truppen är klar för nästa säsong, men det betyder inte att det är lugnt i båten.
– Det ryktas mycket fram och tillbaka om allt möjligt, men fotbollsmässigt är vi väldigt nöjda med vart vi är idag, säger Thomas Gustafsson, ordförande i BoIS fotbollsutskott.

Faktum är att Landskrona BoIS är längre fram nu än vid motsvarande tid förra året.
– Det stämmer faktiskt, men då ska man ha i åtanke att vi då behövde en massa nyförvärv. Nu har det handlat om att behålla truppen som redan finns och kring det har vi lyckats väl.
– Spelarna tog lite semester efter slutsignalen i sista matchen, då började å andra sidan jobbet från klubben med att förlänga kontrakten.

I Landskrona BoIS utgörs fotbollsutskottet av Thomas Gustafsson,Mats Andersson, A-lags tränare och Issa Mangling som är sportchef, åtminstone året ut
– Både jag och Issa har arbeten där vi är på resande fot väldigt mycket så vi gör det här på vår fritiden.
Vad jobbar du med förresten?
– Jag är försäljningschef på Thermotech baserat i Umeå där vi säljer golvvärmesystem. Jag har 20 säljare under mig och företaget har en omsättning på ca 200 miljoner. Vi har som mest att göra just den här perioden…
Vilka mer är inblandade kring utskottet?
– Peter Condrup och ordförande i klubben ”Munken” representerar styrelsen och vi har en dialog med dem eftersom de håller koll på mig och ekonomin.
Blandar sig Peter i för mycket kring det sportsliga?
– Verkligen inte.

Men det är väl klart att han kommer med önskemål som alla andra?
– Nej. Peter sitter i styrelsen för att vara med tillsammans med de andra att ta de besluten som utskottet rekommenderar eller inte. Det är ett samspel. Det fungerar inte att en person far iväg och tar egna beslut.
Men Condrup är väl ett slags överhuvud i styrelsen?
– Nej nej. Det är åtta personer där och Peter är “bara” en av åtta.
Det går även rykten och snackas löst om att Agim har svårt att anpassa sig till utskottet?
– Nej. Han är ivrig på sitt sätt och det ska en tränare vara. Huvuduppgiften har varit, och är att få en konkurrenskraftig trupp 2018.
Agim har ju tagit spelare till klubben förut?
– Ja, han kommer med namnförslag till oss som utskottet utvärderar. Det har blivit bra förut och kan nog blir bra även fortsatt. Men det är vi i utskottet och styrelsen som sitter med ekonomin, tiden och allt annat.

Grundstommen med truppen är satt.
– Nu är det mesta klart. Det enda olyckliga som inte gick som planerat var det med Rasmus Alm, säger Gustafsson och hänvisar till det faktum att Alms agent i sista sekund backade från förlängningsalternativet från BoIS.
Men det är väl inte samma sak som att det är kört med en förlängning med Alm senare i vinter/vår?
– Exakt så. Vi reagerade för att agenten agerade väldigt konstigt. Detta har inget med Rasmus som person att göra, han har en annan personlighet. Rasmus är väldigt randig i själen och vi har fortfarande bra kontakt. Det fönstret är inte stängt ännu.
Sedan har vi “Vigge”…?
– Victor Svensson är den ende vi inte hunnit prata fullt ut med ännu, vi inte kommit särskilt långt där, men jag hoppas att det löser sig hyfsat snart för allas skull.

Fyra spelare lämnar. Ivo Vasquez, Saber Azizi, Raslan Al Kurdi och Dino Mesic.
– Det är spikat till hundra procent.
Hur ser situationen ut kring ledarstaben?
– Agim har ett år kvar`på sitt kontrakt. Vi håller på att diskutera rollen som assisterande. Där är nästa fokusområde. Det samt lagledare, materialare och nyförvärv.
Nyförvärv ja. Inför fortsättningen behöver ni 4-5 spelare – väl?
– Stämmer, och nu vet vi mer vilka typer av spelare vi behöver. Dock har klubben inte kommit så lång i den processen ännu, men visst finns där spelare som vi tittar på. Det ska vara spelare som höjer konkurrensen inom laget. En målvakt och fyra utespelare skulle vara optimalt, men vi kan även nöja oss med tre utespelare.
Ni har hela mars ut på er?
– Ja, vi känner oss ganska lugna på det sättet. Vi har ju januarifönstret där det kan komma hur mycket som helst. Man måste ha plan A, B och C. Det är ett pussel som ska läggas.
Ni har haft en hel del testspelare?
– Ett tiotal, ja. Inget konkret har utkommit från det i första skedet, men de ingår i vårat vidare tänk.

Är det påfrestande med alla rykten?
– Ja, det försvårar till viss del vårat arbete. Dels i förhandlingarna, dels i övrigt. Alla rykten hit och dit blir en extra sak att ta hänsyn till.
Rasmus Alm ryktas göra en “Levi” och gå till Öster?
– Tja, det kanske är möjligt? Vi har inte den dialogen med Rasmus om vilka andra klubbar han diskuterar med. Det är en otroligt duktig fotbollsspelare så det vore konstigt om han INTE hade diskuterat med andra. Jag trodde egentligen att fler spelare vid denna tidpunkt skulle vara i Rasmus situation.
Finns det några principer hos er när det gäller spelarförsäljningar in och ut?
– Vi har en policy att vi aldrig stoppar några spelare. Vill de gå till högre serier så får de gå.
Även till HIF?
– Haha. Då kanske man får tänka en extra gång. Det där är ju extra känsligt nu när vi är i samma serie.
Vad händer i BoIS under december?
– Gällande spelarsituationen händer det nog Inte mycket mer. Å andra sidan. I den här branschen sker saker och ting snabbt ibland.

Christoffer Ekmark

Läs även:

Zahui om förlängningen: “Jag vill ge tillbaka”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close