Nyheter

Fjärde raka SM-guldet för Fair Play TK

Fair Play TK är svenska mästare igen. För fjärde året i rad vann klubbens damlag SM-finalen på hemmaplan. Den här gången besegrades Upsala TK med 6-0 i matcher.

– Vilket fantastiskt gäng! Starka individuella prestationer i dag och vi visar även att vi har en bred trupp som älskar det här, säger guldtränaren Fredrik Lundh i ett pressutskick.

Fair Play gick obesegrat genom elitserien och skaffade sig hemmaplansfördel i finalen. Ett taggat hemmalag ryckte åt sig en 2-0-ledning efter dubblarna. Karen Barritza/Chayenne Ewijk imponerade stort mot Julia Lövqvist/Jasmina Tinjic och vann andradubbeln med 6-1, 6-1. Förstadubbeln mellan Cornelia Lister/Anna Morgina och Ida Ferding/Fanny Östlund blev jämnare. Ett tag såg det mörkt ut för Fair Play. Morgina trampade snett i början av första set när hon skulle vända på baslinjen. Ryskan föll ihop och skrek av smärta, men hon fick foten lindad och fortsatte matchen. Fair Play-paret tog hem första set med 6-2 och hade 5-1 i andra. Då tände UTK-paret till och tog tre raka game, men vid ställningen 5-4 servade hemmalaget hem matchen.

– Det visar vilken stark lagkänsla vi har. Anna går ner på knäna, men kämpar sig igenom dubbeln för laget. Det var inget snack om att hon skulle bryta. Vi får 2-0 i matcher och ett helt annat utgångsläge inför singlarna, säger Lundh.

I singelspelet utökade Chayenne Ewijk hemmaledningen till 3-0. Nederländskan, som har haft skadebekymmer under elitserien, nollade Ida Ferding på tredjesingeln. Sydney Berlin avgjorde finalen när hon vann en jämn fjärdesingel mot Julia Lövqvist med 10-2 i supertiebreak.

– Hon spelade riktigt bra i dag och gav inte upp. Jag var tvungen att spela på topp för att slå henne. Men jag har spelat bra under serien och det var kul att prestera i en så här viktig match, säger Sydney Berlin.

Fair Play trummade på. Karen Barritza slog Julita Saner med 6-1, 6-0 och Cornelia Lister förlängde sin segerrad. I sin sjätte raka SM-final besegrade Fair Play-ettan Fanny Östlund med 6-4, 7-5.

– Anna är hjälten i finalen. Att hon körde vidare och vi fick 2-0 i stället för 1-1, det är jättestor skillnad. Sedan rullade det på, säger Cornelia Lister i pressutskicket.

SM-FINAL

Fair Play TK-Upsala TK 6-0

S1: Cornelia Lister-Fanny Östlund 6-4, 75

S2: Karen Barritza-Julita Saner 6-1, 6-0

S3: Chayenne Ewijk-Ida Ferding 6-0, 6-0

S4: Sydney Berlin-Julia Lövqvist 6-2, 4-6, 10-2

D1: Cornelia Lister/Anna Morgina-Ida Ferding/Fanny Östlund 6-2, 6-4

D2: Karen Barritza/Chayenne Ewijk-Julia Lövqvist/Jasmina Tinjic 6-1, 6-1

Guldtruppen
Cornelia Lister, Anna Morgina, Chayenne Ewijk, Karen Barritza, Emma Laine, Sydney Berlin, Frida Bostrand, Therese Ekdahl och Mathilda Malm. Lagledare: Fredrik Lundh och Mervana Jugic-Salkic.

Fyra raka guld – finalerna
2017: Upsala TK 6-0
2016: SALK 5-1
2015: GLTK 5-1
2014: Helsingborg 4-2

Foto: Svenska Tennisförbundet

Relaterade artiklar

Back to top button
Close