FotbollMalmö FFNyheter

MFF U17 och U16 avancerade i Ligacupen

På söndagen säkrade både MFF U17 och U16 gruppsegern i Ligacupen och är därmed klara för fortsatt spel efter jul. Spela på U17- och U19-serierna med Bethard Bonuskod för bästa möjliga vinstchanser.

U17-laget vann borta mot Ängelholms FF med 4-1 och tog därmed full pott, nio poäng, i gruppen som även innehöll Trelleborgs FF och LB07.

U16-laget avslutade mot Trelleborgs FF hemma, vann med 2-0 och gick också vidare med tre segrar av tre möjliga. De övriga lagen i gruppen var LB07 och BK Höllviken.

– I början av matchen var vi något stressade och det blev inte bättre av att Ängelholm tog ledningen med 1-0. Men från och med den andra halvan av den första halvleken var vi dominanta och då kom också målen, konstaterar nye U17-tränaren Max Westerberg, som fick ta huvudansvaret för coachningen eftersom kollegan Robin Asterhed är på semester.

Tim Prica gjorde 1-1, Hamid Abdulla både 2-1 och 3-1 och Oscar Uddenäs avslutade med 4-1.

På mitten, i balansrollen, spelade nyförvärvet från Husie IF Amir Marcel El-Marakbji. Den 16-årige mittfältaren imponerade rejält i en testmatch mot Malmö City FC och har nu tagit klivet över till MFF:s U17-trupp. Mer om U-Allsvenska oddsen kan ni finna här.

– Det är en väldigt spännande spelare med en styrka i duellspelet. Han jobbar alltid hårt, är skicklig i att hitta rätt position och sammantaget en riktigt duktig balansspelare, berömmer Max Westerberg.

MFF U17 ställde upp så här: Lamin Sarr – Noah Tillberg, Noah Eile, Henrik Rossborg, Hussein Ali – Amir Marcel El-Marakbji, Aleksander Nilsson (bilden), Oscar Uddenäs – Hamid Abdulla, Tim Prica, Amin Sarr.

U16 besegrade alltså Trelleborgs FF med 2-0. Här gjordes målen av Samuel Burakovsky och Lucas Gomes.

– En bra match i högt tempo med två bra lag. Vi var dock det bästa laget även om TFF kom starkt i den andra halvleken eftersom de var tvungna att ta poäng för att ha kvar chansen att avancera som en av de bästa grupptvåorna, säger MFF-ledaren Mikael Brandrup.

Förutom målskyttarna ville han plocka fram balansspelaren August Karlin och Isak Bjerkebo.

Samuel Burakovsky kommer från hockeyfamiljen Burakovsky (son till Mikael), men satsar alltså på fotbollen.

För den andra målskytten, 14-årige Lucas Gomes som öst in mål i MFF U, kan det ha varit sista matchen i klubben. Han kommer troligen snart att nappa på ett anbud från Manchester United som vill ha över honom direkt.

– Lucas var i Manchester vecka 44 och tyvärr tror jag inte att vi får behålla honom. Han flyttade hit från Karlskrona hösten 2016 för att gå på vår Idrottsgrundskola och visst kan man tycka att han borde vänta till dess att han gått ut skolan innan han flyttar igen. Men jag förstår att det lockar med United, säger Mikael Brandrup.

MFF U16 ställde upp med följande lag: Tobias Inmoonnoi Wahl – Casper Nilsson, Ludvig Nicklasson, Victor Holmberg, Martins Egbe – Melker Widell, August Karlin, Samuel Burakovsky – Isak Bjerkebo, Lucas Gomes, Axel Rönnqvist.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close